Nogomet

U finalu Copa Libertadores Gremio i Barcelona

Hina



Nogometaši Gremija iz Porto Alegrea i ekvadorske Barcelone iz Guayaquila prvi su polufinalisti ovogodišnje južnoameričke Cope Libertadores, Gremio je u brazilskom četvrtfinalu izbacio Botafogo, dok je Barcelona nadvisila još jednog brazilskog predstavnika Santos.


U uzvratnom susretu između Gremija i Botafoga igranom u Porto Alegreu domaćin je slavio sa 1-0, a kako je prva utakmica u Rio de Janeiru završila bez pogodaka, to mu je bilo dovoljno za prolazak u polufinale. Strijelac pobjedničkog gola bio je Lucas Barrios u 62. minuti.


Barcelona je do polufinala stigla također minimalnom 1-0 pobjedom u uzvratu, ali je do nje stigla na gostovanju kod Santosa. Pogodak vrijedan polufinala postigao je Jonathan Alvez u 67. minuti. Prva utakmica u Guayaquilu završila je rezultatom 1-1, pa je Barcelona prošla dalje s ukupnih 2-1.




Barcelona i Gremio će igrati međusobno u polufinalnim dvobojima koji su na programu krajem listopada.


Uzvratne utakmice preostala dva četvrtfinala igrat će se u noći s četvrtka na petak. Argentinski velikan River Plate će na svom Monumentalu pokušati nadoknaditi 0-3 zaostatak protiv bolivijskog Jorgea Wilstermanna, dok će se u argentinskom četvrtfinalu ogledati Lanus i San Lorenzo. San Lorenzo ima prednost od 2-0 iz prve utakmice.