Trojan Maloku

U Orijentu 1919 se radi jako kvalitetno i zato je napravio bum

Ivan Volarić

Trojan Maloku (lijevo) dok je nosio dres Gorice/Foto PIXSELL

Trojan Maloku (lijevo) dok je nosio dres Gorice/Foto PIXSELL



RIJEKA Trojan Maloku (22) vratio se riječkom nogometu u dresu Orijenta 1919 nakon sedmogodišnjeg izbivanja, odnosno nakon što je 2013. godine otišao iz kadeta Rijeke u Hajduk. Igrao je nakon toga za drugu momčad Hajduka, Hrvace, Inter, Goricu, Maksimir, H. dragovoljac i Dinamo II prije nego što je prije devet mjeseci zaradio lom fibule, odnosno tešku ozljedu skočnoga zgloba uz pokidane ligamente. Prošloga vikenda odigrao je prve povratničke minute u crvenom dresu.


– Prije svega moram naglasiti da sam super zadovoljan sa svime što sam zatekao u Orijentu 1919, od predsjednika i trenera pa do – suigrača – govori Maloku. – Nije bilo lako zaigrati devet mjeseci nakon ozljede. Zdrastveno sam sada OK, odradio sam kvalitetnu rehabilitaciju, međutim, prirodno je da su tijekom stanke mišići oslabili. Osjećam se prilično dobro, ali normalno je da će trebati još neko vrijeme da muskulaturu ponovo dovedem na prijašnju razinu. Sada se prema očekivanju javljaju upale aduktora, lože… No, sve to je normalno.


S obzirom na dugotrajnu stanku trebat će imati strpljenja, a Orijent 1919 se pokazao kao izvrsna sredina za mlade igrače željne afirmacije.




– Oduševljen sam sa svime! Svi su na početku ovoga projekta bili skeptični, a Orijent 1919 je na kraju napravio veliki bum. Sada kada sam došao u klubu uvidio sam koji su razlozi buma: radi se jako kvalitetno – profesionalno. Sve je u klubu na visokoj razini, jako dobro za razvoj mladoga igrača. Osim toga posložena je i jako dobra ekipa, poznajem većinu igrača. Radi se uglavnom o bivšim igračima Rijeke ili klubova iz riječkog bazena.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU