Slučaj 'respect'

U “Lokomotivi” kažu da im ne pada na pamet pisati prijavu protiv Soudanija: Hoće li itko to učiniti?

Ivana Vaupotić

Mir, mir, nitko nije kriv - Foto Sanjin Strukić / PIXSELL

Mir, mir, nitko nije kriv - Foto Sanjin Strukić / PIXSELL

Nismo prijavili ni Stefana Ristovskog kada je udario Josipa Ćorića poslije gola za naše vodstvo na Rujevici prije mjesec dana. To je stvar sudačke organizacije, a ne našega kluba – kaže Božidar Šikić, direktor Lokomotive



ZAGREB Disciplinski postupak pokreće se temeljem disciplinske prijave koju može podnijeti bilo koji član nogometne organizacije u pisanom obliku. Ovaj dio Članka 121. Disciplinskog pravilnika Hrvatskog nogometnog saveza otvara mogućnost izricanja naknadne kazne El Arabiju Hilalu Soudaniju za udaranja Luke Capana kramponima po koljenu u prekidu igre na utakmici »Lokomotive« i »Dinama« (1:2), odigranoj prošlog petka u Kranjčevićevoj. Pod uvjetom da netko napiše prijavu i uputi je Saši Pavličiću-Bekiću, disciplinskom sucu MAXtv Prve lige.


– Zbog čega bi »Lokomotiva« pisala prijavu protiv Soudanija? Bilo je utakmica na kojima smo drastično oštećeni, pa nismo nikoga prijavili, niti smo komentirali suđenje. Na kraju krajeva, nismo prijavili ni Stefana Ristovskog kada je udario Josipa Ćorića poslije gola za naše vodstvo na Rujevici prije mjesec dana. To je stvar sudačke organizacije, a ne našeg kluba – kaže Božidar Šikić, direktor »Lokomotive«.


Pod definiciju »bilo koji član nogometne organizacije« spada i »Hajduk«, koji se također može smatrati oštećenom stranom. Naime, Splićane u subotu očekuje gostovanje kod »Dinama«, a Soudani bi morao propustiti taj derbi da je Pejin slijedio pravila i pokazao mu barem žuti karton. Vodstvo »Hajduka« najavilo je da neće podnijeti prijavu, uz objašnjenje da odluku prepušta HNS-u, jer u pitanju je nešto očigledno. Povrh toga, na Poljudu vjeruju da će čelni ljudi hrvatskog nogometa postupiti u skladu sa svjetskom praksom.




U navedenu kategoriju »bilo koji član nogometne organizacije«, između ostalih, ulaze i Ante Kulušić, povjerenik za suđenje MAXtv Prve lige, te Josip Brezni, povjerenik za natjecanje MAXtv Prve lige. Prije pet tjedana Kulušić je imao dovoljno hrabrosti da putem medija prozove Damira Batinića, glavnog suca utakmice »Cibalije« i »Dinama« (1:2), zbog toga što je u 89. minuti dosudio nepostojeći jedanaesterac za goste iz Zagreba.


Brezni je, pak, krajem rujna 2010. godine napisao naknadnu prijavu protiv Anasa Sharbinija zbog udaranja suparničkog igrača bez lopte. Tada je disciplinski sudac MAXtv Prve lige bio Krešimir Vlajčević koji je Sharbiniju izrekao dvije utakmice suspenzije i 8.000 kuna kazne. Na Uskrsni ponedjeljak pokušali smo dobiti Breznog, ali on se nije javljao.