Mali nogomet

Tri tisuće natjecatelja, 226 ekipa, 541 utakmica u Dvorani mladosti

Marko Cvijanović

Milena Krneta, Bruno Jurišić i Renato Kostović na presici uoči turnira/S. DRECHSLER

Milena Krneta, Bruno Jurišić i Renato Kostović na presici uoči turnira/S. DRECHSLER



RIJEKA Dvorana mladosti će osmu godinu za redom ugostiti Dvoransko prvenstvo grada Rijeke, što će od 1. do 23. prosinca na parketu riječkoga sportskoga »hrama« u dvanaest dobnih kategorija okupiti 228 ekipa i više od tri tisuće natjecatelja iz Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije. U organizaciji Nogometnog kluba »Lokomotiva«, Grada Rijeke, Županijskog nogometnog saveza i Tarsa, novog glavnog sponzora natjecanja, na prvenstvu će ukupno biti odigrana 541 utakmica uz 168 sati aktivnog igranja.


– Koncept je uvijek isti kad je u pitanju odigravanje utakmica, jedina novost tiče se vremenskog razdoblja odigravanja utakmica jedne kategorije što je ove godine značajno smanjeno. Dakle, da pojednostavimo, natjecanje u pojedinim kategorijama neće se razvući tijekom cijelog razdoblja održavanja prvenstva – kaže ispred organizatora Damir Kraljić, koji najavljuje još jednu značajnu novost.


– Ove godine odlučili smo se digitalizirati. Aktivirat ćemo aplikaciju koja će se moći instalirati na svačiji mobitel, a putem koje će natjecatelji i njihovi voditelji, ali i svi ostali ljubitelji malog nogometa, moći u svakom trenutku u realnom vremenu odigravanja utakmica saznati rezultat, ali i podsjetiti se na raspored odigravanja utakmica u svim kategorijama. Aplikacija će se zvati »Leagues and tournaments«.




Kao i svake godine bit će organizirani finalni dani i to 9. prosinca (seniori, veterani), 16. prosinca (godišta 2004., 2006. i 2007.), 22. prosinca (kadeti, juniori, 2008. i 2009.), odnosno 23. prosinca (2010., 2011. i 2012.).


– Ove godine natjecat će se i dječaci i djevojčice u predškolskom uzrastu iz razloga što u toj dobi vlada veliki interes za nogometom. Kažu mi u svim klubovima da je interes djece za bavljenjem nogometom koincidirao sa osvajanjem srebrne medalje »kockastih« na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Evo, sada se vidi koliko taj veliki rezultat ima značaj u razvoju hrvatskoga nogometa – zaključio je Kraljić.