Selidba na Pirineje

Trener Seville uvjeren je da je u Marku Rogu dobio najboljeg igrača

Hina

Marko Rog i Pablo Machin, trener Seville

Marko Rog i Pablo Machin, trener Seville

Sevilla i Napoli su postigli sporazum o posudbi veznog igrača Marka Roga do 30. lipnja, bez mogućnosti otkupa ugovora - priopćila je Sevilla uoči prvog Rogovog treninga.



SEVILLA Sevillin trener Pablo Machin rekao je u utorak kako je dolaskom Marka Roga kompletirana momčad kluba s juga Španjolske, no nije rekao hoće li hrvatski reprezentativac ući na listu igrača za nastup u Barceloni, gdje će Sevilla u srijedu odigrati uzvratnu utakmicu četvrtfinala Kupa kralja.


»Mislim da je sada momčad kompletirana. No, da budem iskren, mislio sam da ćemo ostati na momčadi kakvu smo imali jučer, ali danas nam se priključio novi igrač. Sretan sam i zadovoljan, jer je ured sportskog direktora učinio sve da dobijem najbolje igrače«, rekao je Machín na konferenciji za medije u Sevilli uoči utakmice s Barcelonom.


U srijedu će Sevilla na Camp Nou braniti prednost od 2-0 stečenu u prvoj utakmici igranoj prošli tjedan. Na trening uoči uzvratnog susreta došao je i 23-godišnji Marko Rog.




»Bio je to prilično lagani trening. On je morao proći liječničko testiranje, njegov stupanj stresa bio je poprilično visok posljednjih dana te je trenirao odvojen od momčadi. Uskoro će nam biti na raspolaganju da nam pomogne«, rekao je Machin.


Hrvatski ofenzivni vezni igrač posljednju je utakmicu odigrao 22. prosinca za Napoli protiv SPAL-a. U ponedjeljak navečer je došao u Sevillu, a u utorak ujutro je na treningu upoznao nove suigrače.


»Sevilla i Napoli su postigli sporazum o posudbi veznog igrača Marka Roga do 30. lipnja, bez mogućnosti otkupa ugovora«, priopćila je Sevilla uoči treninga.


Tjednima su trajali pregovori između drugoplasirane momčadi talijanskog prvenstva Napolija i Seville oko njegovog prelaska. Na kraju je dogovorena samo posudba na šest mjeseci.Rog je ove sezone sudjelovao u 11 utakmica za Napoli zabivši jedan pogodak. Zbog male minutaže pod vodstvom trenera Carla Ancelottija htio je otići u klub gdje bi igrao više. Prije dva tjedna je Machin rekao kako je Rog polivalentan vezni igrač koji bi se dobro uklopio u način igre Seville.

Hrvatski nogometaš će u utorak navečer biti predstavljen medijima i publici na stadionu Sanchez Pizjuan.


Sevilla se nalazi na četvrtom mjestu u španjolskom prvenstvu s 13 bodova manje od vodeće Barcelone. Rog je treći igrač kojeg je dovela ovaj mjesec. Iz Barcelone je kupila 23-godišnjeg napadača Munira El Haddadija, a iz Ajaxa je dovela 20-godišnjeg braniča Maximiliana Wobera. Također je sa Salzburgom postigla sporazum o prelasku 26-godišnjeg napadača Munasa Dabbura koji će doći u Sevillu iduće ljeto.


Posljednji hrvatski nogometaš koji je igrao u Sevilli bio je Ivan Rakitić. On je nastupao za Sevillu od siječnja 2011. do lipnja 2014. kada je prešao u Barcelonu, a u posljednjoj sezoni bio je kapetan momčadi.