Fausto Budicin

Trener Orijenta 1919 oprezan: ‘Zadnja utakmica može biti nezgodna’

Igor Duvnjak

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj



Na Krimeji zadovoljno dočekuju zimu nakon što je momčad trenera Fausta Budicina od prvih kola počela marljivo skupljati zimnicu s kojom će dočekati kraj polusezone itekako visoko plasirana. Sastav »crvenih« se prometnuo u najugodnije iznenađenje jeseni, toliko da je momčad, koja uoči sezone nije zvučala toliko bombastično, sigurna na drugoj poziciji i uoči subotnje utakmice s Međimurjem na Krimeji u leđa joj gledaju mnogi koji su prije početka prvenstva pretpostavljali da će biti iza nje. Međutim, činili su račun bez konobara, na terenu su stizali mnogo drugačiji odgovori od onih koje su neki očekivali, čak je i vodeći Šibenik praznih ruku napustio travnjak poslije utakmice s »orijentašima« koji su čvrstom igrom i mudrom taktikom nanizali lanac uspjeha kojim su se uspeli vrlo visoko na ljestvici. Prije subotnjeg dolaska Međimuraca, na stadionu Krimeja održana je konferencija za medije na kojoj su između ostalih govorili direktor kluba i dopredsjednik Orijenta 1919 Marinko Koljanin i trener Fausto Budicin, koji iz vrlo sličnih kuteva gledaju na aktualni trenutak kluba te na prvu iduću zadaću koja je ispred momčadi s Krimeje.


– Nakon gostovanja kod njih sada igramo s Međimurjem kod kuće, ovo je prvo kolo drugog dijela – kazao je Marinko Koljanin. – Mi smo i matematički jesenski doprvaci, zaredali smo uspjesima. Dinamo II je 4 boda, Hajduk II 6, a Osijek II 8 bodova iza nas. To pokazuje kakva je ovdje bila izvrsna selekcija i trenera i igrača kormilara Fausta Budicina. Želimo zaključiti polusezonu dobrom predstavom, nadajući se da će biti dovoljna za tri nova boda. Orijent 1919 je poligon za mlade, a trener Budicin je pokazao izuzetno znanje i finim balansom je otpustio kočnice momčadi. Potencijala ima, još je puno prostora za napredak.


Fausto Budicin je naravno zadovoljan ostvarenim, želi se još i više, ali zaziva oprez uoči subotnjeg važnog novog ispita njegove momčadi.




– Međimurje je na početku sezone očekivalo nešto drugačije rezultate nego što ih je ostvarilo, mi ih naravno respektiramo kao i sve konkurente. U ligi su među onima s većim budžetom, dovodili su igrače sa strane. Nadali su se da će biti na poziciji na kojoj smo mi, sada su promjenom trenera počeli nizati rezultate – rekao je trener Orijenta 1919. – Igramo posljednju utakmicu u polusezoni, ona uvijek može biti nezgodna. Može doći i do opuštanja, a igrači moraju biti svjesni da takve posljednje utakmice to zna pratiti. Moramo biti svjesni da je Međimurje kvalitetnije od Solina, a čim dođe do opuštanja, može biti problema. Ne smijemo dopustiti pad koncentracije.


Subotnja utakmica na Krimeji počinje u 14.30 sati.