Ususret pripremama

Trener ‘Krka’ Davor Dželalija: ‘Glavni cilj je plasman u Ligu za prvaka’

Ivan Volarić

SVE IDE PO PLANU - Davor Dželalija / Foto Damir ŠKOMRLJ

SVE IDE PO PLANU - Davor Dželalija / Foto Damir ŠKOMRLJ

Imamo osam bodova prednosti za sedmoplasiranim, vjerujem da će to biti dovoljan kredit - kaže trener Krka



RIJEKA  Trener Davor Dželalija i njegovi igrači servirali su simpatizerima i upravi nogometnog trećeligaša Krka, na čelu s predsjednikom Vladom Kirinčićem, mirne blagdane. Prošlo ljeto donijelo je poprilične turbulencije u svlačionici Krka, mnogi su skeptično gledali na nogometnu jesen otočkog trećeligaša, no »Boduli« su na kraju poslovali iznad očekivanja i prvi dio sezone okončali na četvrtom mjestu s vrlo dobrim izgledima da se na proljeće plasiraju u Ligu za prvaka.


– Nema promjena u kadru, a niti najava nekih odlazaka – govori Davor Dželalija, trener nogometaša Krka, koji će pripreme za drugi dio sezone započeti 20. siječnja. – Samim time nismo niti razmišljali o dolascima jer će to ovisiti o eventualnim odlascima. U pripremama ćemo prvoj momčadi priključiti nekoliko mlađih igrača iz kadetske ekipe. Na proljeće je elementarni cilj plasman u Ligu za prvaka. Očekuje nas teška zadaća u predstojećih osam kola do play-offa, računamo da će nam trebati tri ili četiri pobjede. Ako ostvarimo naše želje i plasiramo se u gornji dom, onda bismo u završnici prvenstva mogli u miru pripremati ekipu za iduću sezonu. Kroz proljetni dio prvenstva počet ćemo slagati mozaik momčadi za iduće prvenstvo. Želja je dodatno pomladiti ekipu, uvesti neke igrače koji su manje igrali. Ždrijeb nam je na otvaranju proljeća dosta težak, ali ne mora to biti nešto otegotno. Imamo osam bodova prednosti za sedmoplasiranim, vjerujem da će to biti dovoljan kredit da se zadržimo među prvih šest ekipa na ljestvici.


Odlična jesen


Jesenski učinak Dželalijinih izabranika je iznad očekivanja.




– Jesen je bila odlična! Sigurno jedna od boljih polusezona – nastavlja trener Krka. – Bilo je teško na početku priprema prošloga ljeta jer bili smo dosta hendikepirani s kadrom. Puno igrača nije bilo u trenažnom procesu, neki su otišli, neki su dolazili… Jednostavno rečeno, nismo imali ni približno formiranu ekipu. U pojedinim trenucima situacija je bila takva da nismo mogli igrati ni prijateljske utakmice. Međutim, malo po malo stabilizirali smo se i napravili dosta dobar rezultat.


Zanimljivo je da izravni konkurenti za vrh, Grobničan, Opatija…, upravo u Krku vide najveću opasnost na proljeće.


– Realno gledajući, mi nakon što smo sada već pola godine zajedno možemo samo biti još bolji. Imamo dosta iskustva u ekipi, ali moramo se polako osvježavati s mlađim igračima i razmišljati o budućnosti. Idemo od utakmice do utakmice, prvi i osnovni cilj je plasman u Ligu za prvaka, a sve izvan toga bit će dodatna pozitiva za klub.


Kvaliteta Opatije


Opatija je favorit za naslov prvaka.


– I njih čeka dosta nezgodnih utakmica, ali mislim da će njihova neupitna kvaliteta na kraju isplivati na površinu. Imaju najbolju ekipu, ali tu su Grobničan, Rudar pa i mi koji možemo Opatijcima otežati posao. Naravno, kvaliteta bi u konačnici trebala isplivati, a oni imaju dosta kvalitetnu ekipu.


Lijepo bi bilo sezonu ukrasiti finalom Županijskoga kupa. Krk je u četvrtfinalu izbacio Orijent 1919 na Krimeji i pokazao da je u stanju otići do kraja u tom natjecanju.


– U Kupu se može svašta očekivati! Treba vidjeti kakav će biti ždrijeb polufinala. Kup je poseban gušt, osim toga, imamo iskustva igranja finala. Dvaput smo osvojili Kup u posljednje četiri godine. Nadamo se da to možemo ponoviti! – rekao je Dželalija.