Svečanost u Londonu

Treću godinu zaredom Modrić u najboljoj postavi FIFA-e: Bila je to čudesna sezona za nas

Hina

Reuters

Reuters



 Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić treću je godinu zaredom izabran u najbolju momčad godine po izboru Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) na svečanosti održanoj u Londonu u ponedjeljak.


Najboljih 11 u izboru FIFA-e biraju upravo sami igrači i time je ovo priznanje za Modrića još značajnije jer je došlo od kolega profesionalaca.Uz Modrića, u najboljih 11 su još trojica igrača Reala, branič Sergio Ramos, veznjak Toni Kroos i napadač Cristiano Ronaldo.

Na vratima je Gianluigi Buffon (Italija, Juventus), u obrani su Dani Alves (Brazil, Juventus/Paris SG), Leonardo Bonucci (Italija, Juventus/Milan), Sergio Ramos (Španjolska, Real Madrid) i Marcelo (Brazil, Real Madrid), u veznom redu Luka Modrić (Hrvatska, Real Madrid), Toni Kroos (Njemačka, Real Madrid) i Andres Iniesta (Španjolska, Barcelona), a u napadu Lionel Messi (Argentina, Barcelona), Cristiano Ronaldo (Portugal, Real Madrid) i Neymar (Brazil, Barcelona/Paris SG).


Modrić: Bila je to čudesna sezona za nas


Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić, koji je u ponedjeljak izabran u najbolju momčad godine u izboru FIFA-e, rekao je kako je Grčka težak protivnik u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo, ali da hrvatski reprezentativci vjeruju u pobjedu. »Mi ne možemo učiniti stvari jednostavnima, uvijek ih moramo zakomplicirati, no imamo samopouzdanja, ali i teškog protivnika. Vjerujemo u sebe, prijašnjih godina smo dobro igrali u dodatnim kvalifikacijama pa se nadam da ćemo tako nastaviti te uspjeti i ovaj put. To bi bila velika stvar za nas«, izjavio je Modrić.Vezni nogometaš jedan je od četvorice igrača europskog i svjetskog prvaka Real Madrida uvrštenih u 11 najboljih. Real Madrid je prošle sezone obranio naslov Lige prvaka i osvojio španjolsko prvenstvo prvi put od 2012. godine.

»Bila je to čudesna sezona za nas, nismo mogli tražiti više. Osvojili smo dva glavna trofeja, španjolsko prvenstvo i Ligu prvaka. To je moje prvo španjolsko prvenstvo u pet godina koliko sam ovdje pa sam još sretniji«, rekao je Modrić.


»Dobro smo nastavili osvajanjem španjolskog superkupa ove sezone. Bilo je to nevjerojatno putovanje za nas te smo posebno sretni što smo uspjeli obraniti naslov Lige prvaka, i time postali prva momčad koja je uspjela u tome. Bila je to savršena godina i nadam se da ćemo ju ponoviti«, dodao je.Portugalski napadač Cristiano Ronaldo proglašen je najboljim nogometašem u tekućoj sezoni.»Cristiano je čudesan igrač, sjajna osoba i mi smo sretni što ga imamo u svojoj momčadi jer nam puno doprinosi. Za mene je, u ovom trenutku, nesumnjivo najbolji igrač na svijetu«, završio je Modrić.