Prvo proljetno kolo

Treća HNL – Zapad: Opatijci žele prema vrhu, “Boduli” potvrdu jeseni

Ivan Volarić

SAMO NEK' JE ZDRAVLJA – Toni Rudan (Opatija) i Ivan Kovačević (Krk) / Snimio Damir ŠKOMRLJ

SAMO NEK' JE ZDRAVLJA – Toni Rudan (Opatija) i Ivan Kovačević (Krk) / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Deveta pozicija ne zadovoljava nikoga u klubu, pa ni nas igrače. Po kvaliteti zaslužujemo biti među prve tri momčadi – kaže Toni Rudan, kapetan crno-bijelih



RIJEKA Nogometaši »Krka« i »Opatije« ove subote od 15 sati otvaraju svoje proljetno poglavlje u Trećoj HNL  – zapad. »Boduli«, jesenski doprvaci sa samo tri boda zaostatka od lidera »Vinogradara«, pred svojim navijačima u derbiju kola dočekuju četvrtoplasiranu »Kustošiju«, dok devetoplasirani »Opatijci« u drugi dio sezone ulaze domaćim ogledom s pretposljednjim »Zagorcem«.


Iza oba primorska trećeligaša prilično je turbulentna zimska stanka. U momčadi trenera Zorana Bogolina dogodilo se dosta igračkih promjena. Vodstvo »crno bijelih« nakon prosječne jeseni očito je željelo dodatno podignuti kvalitetu i konkurenciju u momčadi kako bi na proljeće krenulo prema gornjem dijelu ljestvice.


– Dosta je igrača otišlo, ali mislim da će ih oni koji su došli adekvatno nadomjestiti  – govori Toni Rudan, kapetan Opatijaca. –  Bitno je i da se igrači koji su ozlijeđeni, poput Matovine ili Furijana, što prije oporave. Imamo dosta igrača, ali i dosta ozljeda. Sve u svemu imamo dobru ekipu. Stvarno smo jaki!


Uvijek na pobjedu




Ni jesenas momčad »Opatije« kvalitetom igrača nije izgledala kao momčad kojoj je mjesto na devetoj poziciji na prvenstvenoj ljestvici.


– Sigurno da deveta pozicija ne zadovoljava nikoga u klubu, pa ni nas igrače. Po kvaliteti ekipe zaslužujemo biti među prve tri momčadi na ljestvici, ali treba to pokazati na terenu. Počevši od današnjeg ogleda sa »Zagorcem«? Upravo tako!  Tko god da dođe na naše igralište moramo ići na pobjedu. Tako će biti i protiv »Zagorca« – rekao je Toni Rudan.



Došli: Pejanović (Krk), Bjelanović (Novigrad), Mance (Cres), Magaš (Krk), Matovina (Sesvete), Lucić (Imotski), Furijan (Grobničan).Otišli: Šuker (SAD), Mršić (Taborsko/Češka), Popović (Lošinj), Lee, Choi Hoon (Kutina), Choi, Kurti (Draga), Bajramović (Nehaj), Klapan (Fidelis Andria/Italija).


U svlačionici trenera Davora Dželalije nije bilo tako prometno kao u Opatiji, međutim ozljede su osjetno skratile ionako ne baš dugačku krčku klupu. Zec, Jurasić i Turčić još neko vrijeme neće biti na terenu.


Krčki problemi


– Imao sam i ja problema sa zglobom, sada je srećom sve u redu. Imamo nekoliko igrača s težim povredama koljena, neki su nas napustili u stanci i sigurno je da će te igrače biti teško nadoknaditi – govori Neven Čuturilo, kapetan »Krka«. – Došli su nam Ismaili i Brdar iz »Orijenta 1919« i pokazali se kao dobri igrači. Međutim, sve ćemo vidjet kada krenu utakmice za bodove.


Iza Krčana je sjajna jesen koja je probudila i drugoligaške apetite .



Došli: Ismaili (Orijent 1919), Brdar (Orijent 1919), Djevlekaj (Lučko).Otišli: Magaš (Opatija), Pejanović (Opatija), Totić (Rijeka), Dragović (Karlovac).


– Jesen je bila odlična, tu smo u vrhu i bilo bi šteta to sada ispustiti, nadam se da ćemo se do posljednjeg kola boriti za sami vrh – nastavlja Čuturilo. – Mi ćemo sa svoje strane pokušati sve napraviti da izborimo plasman u viši rang, a onda je sve ostalo na klubu.


»Bodule« odmah na otvaranju proljeća čeka težak ispit.


– »Kustošija« ima jako dobru ekipu, najavili su ulazak u Drugu HNL. Koliko sam čuo više su gostujuća nego domaćinska ekipa i bit će jako teško odmah u prvom kolu. Ta utakmica pokazat će odmah gdje smo i što smo – zaključio je kapetan »Krka«.