Trener Intera

Toplak: ‘Ovo je za nas utakmica generacije’

Ivana Vaupotić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



Iako je njegova momčad prije jedanaest dana doživjela teški debakl na gostovanju kod Rijeke, Samir Toplak iznmno je optimističan uoči današnjeg polufinala Hrvatskog kupa. Prema njegovom mišljenju, Inter je ovog proljeća podigao svoje izvedbe na višu razinu. Povrh toga, svi su zdravi i spremni za novi, puno značajniji ogled s Rijekom.


– Definitivno se može reći da je za nas ovo utakmica generacije. Neki naši dečki sada će igrati najvažniju utakmicu dosadašnjeg dijela karijere, ali vjerujem da nećemo izgorjeti od prevelike želje da ostvarimo značajan rezultat – kaže trener Intera.


Nije tajna da je veza između Zaprešića i Kupa više nego posebna. Krajem lipnja 1992. godine Inter je u dvije finalne utakmice iznenadio klub iz Maksimirske 128 (1:1, 1:0) i upisao se u povijest kao osvajač prvog Hrvatskog nogometnog kupa, priskrbivši si nadimak Div iz predgrađa.




– Mi smo u dobrom tonusu, bez obzira na nedavni teški poraz kod Rijeke. Tih 7:0 s Rujevice nije mjerilo jer sada se igra za finale, a u jednoj takvoj utakmici svašta se može dogoditi. Osim toga, sada neće biti eksperimentiranja. U bitku za finale Kupa ulazimo s najjačim raspoloživim snagama – tvrdi Toplak, koji je jučer napunio 49 godina života.


Suvišno je isticati što bi predstavljalo najljepši rođendanski poklon.


– Veliki sam optimist i vjerujem da možemo okruniti sezonu vrhunskim rezultatom. Rijeka ima veliki pritisak na leđima jer u ovu utakmicu ulazi kao favorit. Osim toga, Hajduk ih je uzdrmao u jadranskom derbiju i napravio nam je malu uslugu – dodaje Toplak.


Na zadnjim treninzima Intera nije bilo posebnog vježbanja jedanaesteraca.


– Penali ovise o mentalnoj snazi igrača u datom trenutku. Mogli smo raditi na tome, ali mislim da trening ne može donijeti pritisak kao na utakmici – zaključuje Toplak.