Liga prvaka

Tomić strijelac za Skenderbeu, Maribor izbacio APOEL

Hina



ZAGREB - Hrvatski nogometaš Željko Tomić bio je strijelac za albanskog prvaka Skenderbeu protiv kazahstanskog Šahtjora iz Karaganda u uzvratnom susretu 3. pretkola Lige prvaka, ali taj pogodak nije bio dovoljan njegovoj momčadi da izbori prolazak u 4. pretkolo.


Nakon što je Šahtjor u prvoj utakmici bio bolji sa 3-0, u uzvratu je Skenderbeu pobijedio sa 3-2 i tako će priliku za nastup u posljednjem krugu kvalifikacija za najjače klupsko natjecanje dobiti kazahstanski prvak, dok će albanski predstavnik igrati u 4. pretkolu Europske lige.


Inače, Tomić je postigao pogodak za 1-0 u 9. minuti, a Skenderbeu je u 29., nakon što je Shkembi (20-11m, 29-11m) iskoristio dva kaznena udarca, stigao do prednosti od 3-0. No, gosti iz Kazahstana vratili su se u dobitnu poziciju golom Hižničenka u 38. minuti, da bi drugi Hrvat u redovima Skenderbeua Pero Pejić isključenjem u 54. minuti uništio sve izglede svoje momčadi za prolaz. Konačnih 3-2 postavio je Bajžanov u 67. minuti. Tomić je igrao do 61. minute.




Mario Budimir igrao je ciparski APOEL iz Nikozije od 66. minute na gostovanju kod slovenskog Maribora, ali nije uspio pomoći svojoj momčadi u nastojanju da izbori 4. pretkolo. Nakon 1-1 na Cipru, uzvrat u Mariboru je završio rezultatom 0-0, pa je dalje prošao slovenski prvak zbog gola u gostima.


Ispadanjem APOEL-a hrvatski prvak Dinamo iz Zagreba steći će status nositelja u 4. pretkolu ukoliko u srijedu izbaci moldavski Šerif iz Tiraspola.


REZULTATI UZVRATNIH UTAKMICA 3. PRETKOLA LIGE PRVAKA (u zagradama su rezultati prvih susreta):


Maccabi Tel Aviv (Izr) – Basel (Švi) 3-3 (0-1)


Steaua (Rum) – Dinamo Tbilisi (Gru) 1-1 (2-0)


Maribor (Slo) – APOEL (Cip) 0-0 (1-1)


Skenderbeu (Alb) – Šahtjor Karagand (Kaz) 3-2 (0-3)


Fenerbahce (Tur) – Salzburg (Aut) 3-1 (1-1)


Partizan (Srb) – Ludogorec (Bug) 0-1 (1-2)


Grasshoppers (Švi) – Lyon (Fra) 0-1 (0-1)


U srijedu igraju:


FH (Isl) – Austria Beč (Aut) (0-1)


Zenit (Rus) – Nordsjaelland (Dan) (1-0)


Metalist (Ukr) – PAOK (Grč) (2-0)


Šerif (Mol) – DINAMO ZAGREB (HRV) (0-1)


Elfsborg (Šve) – Celtic (Ško) (0-1)


Viktoria Plzen (Češ) – Kalju (Est) (4-0)


Legia (Polj) – Molde (Nor) (1-1)


Waregem (Bel) – PSV Eindhoven (Niz) (0-2)