Gostovanje u Južnoj Americi

Težak poraz Hrvatske U-15 reprezentacije na Copa America

Hina

Mladen Ivančić, Foto: Arhiva NL

Mladen Ivančić, Foto: Arhiva NL

Odabranici izbornika Mladena Ivančića nastupaju u skupini B protiv Brazila, Ekvadora, Bolivije, Perua i Venezuele, a u prvom susretu doživjeli su neugodan poraz od Perua



Mlada hrvatska nogometna U-15 reprezentacija otvorila je nastup na prvenstvu Južne Amerike koje se održava u Argentini porazom 0-3 od Perua.


Hrvatska je zajedno sa Španjolskom dobila pozivnicu za nastup na Copa Americi, no Španjolci su odustali pa su umjesto njih na prvenstvo uskočili Česi.


Nažalost, hrvatska reprezentacija u Argentinu nije otputovala u najjačem sastavu jer Hajduk nije pustio svoje igrače, a dozvole svojih klubova nisu dobili niti trojica nogometaša koji igraju u inozemstvu.




Odabranici izbornika Mladena Ivančića nastupaju u skupini B protiv Brazila, Ekvadora, Bolivije, Perua i Venezuele, a u prvom susretu doživjeli su neugodan poraz od Perua. Golove za Peru postigli su Carlos Ruiz (12, 80) i Jose Cavero (28).


U ostalim susretima iz naše skupine Brazil je pobijedio Boliviju 5-0, dok su Venezuela i Ekvador odigrali 0-0. U drugom susretu naše mlade nogometaše 8. studenog očekuje dvoboj protiv Venezuele.


Debi na prvenstvu Južne Amerike pamtit će i Česi koji su teško stradali u susretu A skupine izgubivši od Paragvaja 2-7. Argentina je pobijedila Kolumbiju 3-2, dok su Urugvaj i Čile odigrali 1-1.


Dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine izborit će plasman u polufinale.