Poruka iz Saveza

Talijanima je želja završiti prvenstvo pa makar se igralo i tijekom kolovoza

Hina

Stadion San Siro/Foto REUTERS

Stadion San Siro/Foto REUTERS

RIM Predsjednik Talijanskog nogometng saveza (FIGC) je u srijedu zjavio da je odlučan u tome da sezona Serie A ode do kArja, pa makar to bilo i u kolovozu.“Napravit ćemo sve što je u našoj moći da se prvenstvo održi do kraja, pa čak i tražiti UEFA-u i FIFA-u da se ide i poslije 30. lipnja i da se utakmice igraju u srpnju i kolovozu”, izjavio je Gabriele Gravina za Radio Marte.

“Preuranjeno je govoriti o nekom datumu, ali moramo ostati optimistični, što se tiče i zdravlja svih Talijana te željeti da situacija bude završena što je prije moguće”, dodao je Gravina. 


Svi sportovi u Italiji su prekinuti do 3. travnja zbog pandemije koronavirusa koja je uzrokovala  odgodu Eura 2020. i Olimpijskih igara u Tokiju.


Prošli je tjedan predsjednik FIGC-a kazao da se nada da će se prvenstvo moći nastaviti 2. svibnja.




Za četvrtak su predstavnici talijanske lige, FIGC-a, sindikata igrača, treneri i predstavnici vlade dogodvorili sastanak na kojme će se pokušati procijeniti situacija i izgledi za budućnost. 


Gravina je odbacio mogućnost otkazivanja kraja sezone Serie A i dodijeljivanja naslova vodećoj momčadi na ljestvici u trenutku kada je sezona bila prekinuta, a to je Juventus. 


“To bi bio loš scenarij. Nastavit ću odbacivati takve opcije što dulje budem mogao”, dodao je.