Hrvatski kup

TREĆI POLUFINALIST Lokomotiva svladala Rudeš i pridružila se Dinamu i Hajduku

Hina

Foto Igor Kralj / PIXSELL

Foto Igor Kralj / PIXSELL

U posljednjem četvrtfinalnom susretu 13. prosinca snage će odmjeriti Inter i Rijeka



Nogometaši Lokomotive pridružili su se Hajduku i Dinamu u polufinalu hrvatskog Kupa, a posljednjeg sudionika poluzavršnice doznat ćemo 13. prosinca kada će snage odmjeriti Inter i Rijeka.


Lokomotiva je u četvrtfinalnom ogledu na iznimno teškom terenu stadiona u Kranjčevićevoj ulici pobijedila Rudeš 2-1 nakon što je gubila 0-1.


Rudeš je poveo u 10. minuti golom Antonija Glaudera nakon ubačaja iz kornera. Izjednačio je Lovro Majer iz kaznenog udarca u 39. minuti, a prednost gostima donio je Luka Ivanušec u 65. minuti. Rudeš je u 85. minuti uspio izjednačiti ponovo nakon ubačaja iz kornera, no pogodak Bouyan Fenga je poništen jer je lopta prilikom ubačaja izašla iz terena. Lijepu priliku za izjednačenje u samoj završnici je imao i Martin Franić, ali nije bio precizan.




Lokomotivi je ovo bilo peto četvrtfinale u povijesti pri čemu četvrto u nizu, a drugi put se probila do polufinala Kupa. ‘Lokosi’ su najveći uspjeh u Kupu ostvarili 2013. kada su u finalu izgubili od Hajduka.


Rudešu je već sam ulazak u četvrtfinale najveći uspjeh u povijesti kluba.


U srijedu su plasman u polufinale izborili Hajduk i Dinamo. Hajduk je gostovanju pobijedio Osijek 3-1, dok je Dinamo na stadionu Maksimir pobijedio Istru 1961 4-2.U posljednjem četvrtfinalnom susretu 13. prosinca snage će odmjeriti Inter i Rijeka.

REZULTATI:


Rudeš – Lokomotiva 1-2


U srijedu:


Dinamo – Istra 1961 4-2Osijek – Hajduk 1-3

Inter – Rijeka (13. prosinca)