Borba s huliganizmom

TAKO TO RADE ENGLEZI Doživotno im zabranili praćenje reprezentacije zbog nacističkih ispada

Hina

REUTERS

REUTERS

Jedan od suspendiranih navijača je snimljen dok izvodi nacistički pozdrav s podignutom rukom u smjeru njemačkih navijača, dok je drugi snimljen kako, s nacrtanim brčićima kakve je imao nacistički vođa Adolf Hitler, rukom pokazuje gestu rezanja vrata



Engleski nogometni savez (FA) doživotno je zbranio dvojici navijača prisustvo na utakmicama engleske reprezentacije zbog nacističkih ispada na prijateljskom susretu protiv Njemačke u ožujku u Dortmundu.


Ova je zabrana izrečena u srijedu uoči kvalifikacijske utakmice koju Engleska igra u subotu u Glasgowu protiv Škotske.


Dvojica navijača su dobila zabranu i od Kluba engleskih navijača (ESTC), službene organizacije koja prati gostovanja reprezentacije, dodao je FA. Preko ESTC-a se nabavljaju ulaznice za susrete u gostima i u Engleskoj, a sve se ulaznice moraju osobno podići u stranim gradovima.




Jedan od suspendiranih navijača je snimljen dok izvodi nacistički pozdrav s podignutom rukom u smjeru njemačkih navijača, dok je drugi snimljen kako, s nacrtanim brčićima kakve je imao nacistički vođa Adolf Hitler, rukom pokazuje gestu rezanja vrata.


Osim njih dvojice još je 25 navijača dobilo zabrane različite duljine ovisno o svom ponašanju na utakmici u Dortmundu. Navijači su kažnjeni jer su u Dortmundu zviždali himni Njemačke, pjevali o Drugom svjetskom ratu i pozdravljali nacističkim pozdravom.