Krk vs. Opatija

Susjedski trećeligaški derbi koji je više od nogometne utakmice

Ivan Volarić

Josip Zec (Krk)/Foto Arhiva NL

Josip Zec (Krk)/Foto Arhiva NL

 Pejo je neko vrijeme ozlijeđen, ali najavio je da će sve napraviti da se oporavi za derbi! Ipak je to posebna utakmica. Znamo da nam neće biti lako, ali mi ćemo dati sve od sebe i ići na pobjedu – kaže veznjak Krka Josip Zec o svojem sumještaninu i napadaču Opatije Antoniju Pejanoviću



RIJEKA Nogometaši Krka i Opatije ove subote (13.30 sati) otvaraju serijal susjedskih trećeligaških derbija u trokutu Opatija – Orijent 1919 – Krk. Obje momčadi prvi međusobni ovosezonskih ogled dočekuju u relativno dobrom raspoloženju, na krilima prošlosubotnjih pobjeda nakon mini serije poraza.


– Pobjeda u Vrbovcu nas je dignula nakon niza poraza, a uoči dva uzastopna derbija protiv Opatije i Orijenta 1919. Te utakmice su prava uživancija za nas – govori Josip Zec, veznjak Krka i strijelac u pobjedi nad Vrbovcem, koji je prošloga ljeta prošao pripreme s Opatijcima, ali se na kraju ipak odlučio vratiti u matično jato.


Trener Tomislav Lopac je u nekadašnjem krilnom napadaču pronašao novog veznog igrača iza kojega je dobar ulazak u sezonu.




– Trener me je stavio u vezu. Pokazalo se dobrim. Nadam se da ću nastaviti tu igrati jer mi to najviše odgovara – dodaje Zec, koji će ovako objasniti loš niz Opatijaca u čijim redovima sigurno ima igračke kvalitete za viši plasman.


Zasićenje


– Opatija se zadnjih nekoliko sezona bori za sam vrh i možda je kod njih došlo do zasićenja. Međutim, oni su ozbiljna momčad koja će sigurno u drugom dijelu sezone nadoknaditi bodovni zaostatak. Sve su to dobri igrači, dobra su ekipa i mora ih krenuti. Mi s druge strane dobro treniramo, dobro radimo i sigurno da se sve to dobro odrazilo i na terenu – napominje 24-godišnjak iz Malinske čiji sumještanin, napadač Antonio Pejanović, brani boje Opatije…


– Pejo je neko vrijeme ozlijeđen, ali najavio je da će sve napraviti da se oporavi za derbi! Ipak je to posebna utakmica. Znamo da nam neće biti lako, ali mi ćemo dati sve od sebe i ići na pobjedu. Vinogradar nam bježi sedam bodova i zato moramo u svakoj utakmici ići na pobjedu da nam ne pobjegnu još više – rekao je Zec.


Problem Kantride


Opatijci su, za razliku od Bodula, slavili na domaćem travnjaku protiv Španskoga.


– Dolaze nam sada jako bitne utakmice i sigurno da je ta pobjeda veliki plus za nas – govori kapetan »crno bijelih« Danijel Lazić. – Malo smo posložili glave, odradit ćemo ovaj tjedan kako treba i spremiti se za derbi.



Pomalo paradoksalno je da su Opatijci odigrali i boljih utakmice ove sezone na Kantridi od prošlosubotnje protiv Španskog pa su izlazili iz njih kao poražena momčad.


– Mi se još prilagođavamo na teren na Kantridi. Nismo se naviknuli na njega, jer nam nam nije dozvoljeno trenirati na Kantridi. Jednostavno treba vremena da se to posložio. No, što je tu je, moramo igrati i dati sve od sebe.


Krk ove sezone igra jako dobro što pokazuje i ljestvica.


– Krk ima dobru ekipu. Mlada su ekipa uz par starijih igrača, dugo igraju skupa. Mi s druge strane imamo jako pozitivan skor kada su u pitanju gostovanja na Krku. Nadam se da ćemo tako nastaviti i u subotu. Dat ćemo sve od sebe pa što bude – bude – rekao je Lazić uoči subotnje nogometne poslastice na Krku.