Predsjednik HNS-a

Šuker novinarima: Drago mi je da smo pobijedili jer sada nećete imati crnila u perima

Hina

Foto Hina

Foto Hina



NIŽNJI NOVGOROD Moramo biti ponizni i reći da je i Danska danas mogla pobijediti. Bitno je da smo prošli” kazao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker nakon dramatične pobjede protiv Danske u osmini finala svjetskog prvenstva u Rusiji.


Šuker je istaknuo kako mu je bilo krivo kada je Modrić promašio jedanaesterac u 116. minuti, ali i dodao kako niti jednog trenutka nije gubio nadu.


“Bilo mi je krivo zbog Luke Modrića, vidio sam neke sitnice koje vi ne vidite. Kad je Luka skočio Subašiću u krilo, kad je cijela klupa, cijeli stručni stožer, cijeli tim koji je bio na terenu,” kazao je Šuker dodavši: “U prvih pet minuta pala su dva gola, a poslije toga je 115 minuta bila drama, ali to je nogomet. Bitno je da smo prošli jer samo tako se radi povijesna sličica. Protiv Rusije ćemo biti bolji,” naglasio je predsjednik HNS-a.




Šuker je istaknuo kako svi uvijek očekuju 3-0 u prvih deset minuta. 


“Međutim, nogomet je patnja, odricanje i to smo vidjeli. Krivo mi je što Rebić nije zabio jer bi bio još jači za sljedeće utakmice. Bila je drama, svi su se vjerojatno sjetili Turske u Beču, ali ja sam bio uvjeren u pobjedu. Rekao sam predsjedniku Fife Infantiniju i svima u loži da sam uvjeren da ćemo pobijediti. Bili smo bolji, ali za sitnice ili za milimetar.”


Zahvalio se svim ljudima koji su slali poruke podrške od San Pedra do Canberre, naglasivši kako su ‘Vatreni’ bili iznenađenje 1998. godine, a bit će i ove godine.


“Mogla je i Danska pobijediti, mi bi bili utučeni, a vi bi tražili krivce. Drago mi je zbog toga jer sada nećete imati crnila u svojim perima,” naglasio je.


 Šuker je poručio hrvatskim novinarima da su imali priliku pitati predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović što je s infrastrukturom.


“Imali ste danas priliku pitati nekoga što je s infrastrukturom, a ja moram španjolskim i engleskim novinarima to objašnjavati i razgovarati o infrastrukturi,” poručio je Šuker.