Riječki derbi

Subotnji susret Orijenta 1919 i Opatije pratit će više od tisuću gledatelja na ušminkanoj Krimeji

Ivan Volarić

Utakmica na Krimeji počinje u 14.30 sati/R. BRMALJ

Utakmica na Krimeji počinje u 14.30 sati/R. BRMALJ

Dobro je na presici primjetio trener Krimejčana Marin Mikac - ovo je zapravo iskonski riječki derbi. Na travnjak će istrčati riječki dečki, 22 igrača koji su gotovo svi rođeni Riječani, mahom igrači ponikli u omladinskom pogonu prvoligaša s Rujevice. 



RIJEKA Sve je spremno za veliku subotnju (14.30 sati) nogometnu feštu na Krimeji istekom trećeligaške sezone. Nogometaši Orijenta 1919 dočekuju susjede iz Opatije sa željom da nastave niz dobrih igara istekom polusezone i novom pobjedom uz malo sreće stignu i do naslova jesenskih viceprvaka.  Opatijci naravno imaju svoju računicu, nepredvidljiva momčad trenera Zorana Bogolina u stanju je od svakoga izgubiti, ali i “pokvariti” feštarski ugođaj koji se sprema na Krimeji.


Stadion se dodatno ušminkava, utakmica će se izravno prenositi na Kanalu Ri, a iz kluba upozoravaju svoje navijače da požure po ulaznice jer sve ih je manje na raspolaganju. Očekuje se više od tisuću gledatelja, navijača Orijenta 1919 i Opatije, ali i ljubitelja nogometa. Dobro je na presici primjetio trener Krimejčana Marin Mikac – ovo je zapravo iskonski riječki derbi. Na travnjak će istrčati riječki dečki, 22 igrača koji su gotovo svi rođeni Riječani, mahom igrači ponikli u omladinskom pogonu Rijeke. Prava gradska nogometna ćakula i poslastica za kraj trećeligaške nogometne sezone.


–  U dobrom smo nizu, imamo pobjede protiv ekipa iz gornjega doma. U dobrom smo momentu. Što se tiče Opatije tu postoji draž – gradskoga derbija. Tenzije će sigurno biti povećane, bit će sigurno dobra posjeta, a i sami znate da u derbi utakmica ponekad prethodne utakmice ne određuju tijek događanja. Vjerujem da će utakmica biti specifična. Opatiju maksimalno respektiramo. Uostalom, prošle sezone su osigurali drugo mjesto koje vodi u Drugu HNL, ali to nisu iskoristili. Dokazana su ekipa, ove sezone imaju dosta problema s ozljedama, ali unatoč tome sve je moguće. Očekujem od svoje ekipe da odgovori ovom izazovu – rekao je Mikac koji u subotu ne može računati jedino na svojega ozlijeđenog vratara Giuliana Popovića. 





Veznjak Orijenta 1919 Nino Mohorovičić prenio je ozračje iz svlačionice.


– Atmosfera je fenomenalna, dečki su maksimalnom motivirani i na treningu se ide stvarno maksimalno. Fokusirani smo na utakmicu od početka tjedna, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo na Krimeji. Ipak smo i domaćini, a na Krimeji ne znamo dugo za poraz. Osim toga imamo podršku naših navijača, Fuckersa, koji su na Krku stvorili domaćinsku atmosferu i to nam je dalo dodatni atom snage da odigramo punih 90 minuta kako treba. Opatijce respektiramo, ali dat ćemo sve od sebe da ih pobijedimo – rekao je Mohorovičić.  



Opatijske boje na presici branio je Mario Kurilić, mladi opatijski branič, još jedan izdanak riječke škole nogometa.


– Nadam se da ćemo jedni i drugi opravdati status lokalnog derbija. Maksimalno respektiramo Orijent, nitko u ovoj ligi ne može doći na Krimeju i reći da će osvojiti bodove. Imaju dobru atmosferu, lijepu priču koja se dešava. To im je sve dodatni vjetar u leđa. Međutim, mi imamo svoje kvalitete i možemo svakoga dobiti ako budemo pravi. Dolazimo po tri boda! – poručio je Kurilić.