Veliki povratak

Srna je spreman pomoći protiv Azerbajdžana i Mađarske, čeka samo Dalićev poziv!

Marko Cvijanović

Dario Srna/Foto REUTERS

Dario Srna/Foto REUTERS

Sve ću reći u ponedjeljak – kratko je poručio Zlatko Dalić, koji će toga dana objaviti popis igrača za prve kvalifikacijske utakmice. Do tada ne želi izlaziti u javnost s bilo kakvim špekulacijama



RIJEKA Darijo Srna spreman je za povratak u reprezentaciju! Nekadašnji kapetan »kockastih« i rekorder po broju nastupa za najjaču hrvatsku nogometnu vrstu (134) nema ništa protiv toga da pomogne momčadi i aktualnom izborniku Zlatku Daliću na početku kvalifikacijskoga ciklusa za Europsko prvenstvo 2020. godine. Tim više što je reprezentacija uslijed Vrsaljkova dugotrajna odsustva poslije operacije koljena ostala deficitarna na osjetljivoj poziciji desnoga beka, na kojoj je u posljednjih nekoliko utakmica Dalić koristio usluge Tina Jedvaja, a u prijateljskoj utakmici protiv Jordana na Rujevici prvi put isprobao Karla Bartoleca.


Pitanje je, međutim, koliko je Dalićevo povjerenje spram stožernog prvotimca Nordsjaellanda, koji je u prvom dvjema utakmicama u nastavku prvenstva upisao punu minutažu i koliko će pripremu utakmica protiv Azerbajdžana (Zagreb, 21. ožujka) i Mađarske (Budimpešta, 24. ožujka) remetiti činjenica da Jedvaj, kao prva Vrsaljkova alternativa, u posljednje vrijeme kada i dobije priliku u momčadi Bayera iz Leverkusenu, obično igra – lijevoga beka!? Pritom nije zanemariva činjenica da je Jedvaj nastupio samo na tri od devet utakmica »apotekara« u novoj godini i pritom proveo na terenu 192 minute. Srna je, usporedbe radi, bio puno standardniji u Cagliariju, iako je u posljednje vrijeme umor učinio svoje pa je hrvatski branič u momčadi Rolanda Marana protiv Atalante (4. veljače) i Parme (16. veljače) cijelu utakmicu proveo na klupi. Uzimajući, međutim, u obzir da je u većem dijelu sezone bio stožerni prvotimac Cagliarija, s te strane nema prepreke za novi reprezentativni angažman.


Na potezu je, dakle, Zlatko Dalić koji će u ponedjeljak objaviti popis igrača za prve kvalifikacijske utakmice protiv Azerbajdžana i Mađarske. Do tada ne želi izlaziti u javnost s bilo kakvim špekulacijama oko eventualna Srnina povratka.




– Sve ću reći u ponedjeljak, bilo bi neozbiljno kad bih sa svakim posebno razgovarao o tome – kratko je poručio Zlatko Dalić, koji navodno ozbiljno razmišlja o prvotimcu Wolfsburga Josipu Brekalu na poziciji desnoga beka, računajući pritom na njegovu brzinu, obaveznu igru i količinu trke u oba pravca. Podsjetnika radi, Srna je zadnju utakmicu za reprezentaciju odigrao u osmini finala Europskog prvenstva u Francuskoj još 25. lipnja 2016. godine.