Kapetan ipak optimist

Srna: Susret protiv Škotske bit će dobra uvertira za dodatne kvalifikacije

Hina

Hrvatska nije prvi puta u ovakvoj situaciji. Navikli smo na medijske kritike, no želimo li u Brazil moramo svi biti kao jedno. Kritika donekle i mora biti, kaže Srna



ZAGREB – Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna izjavio je u ponedjeljak da će susret protiv Škotske biti dobra uvertira za dodatne kvalifikacije, te da se nada pobjedi.


»Škotska će biti dobra uvertira za dodatne kvalifikacije. Moramo pokazati na terenu da možemo, da vratimo vjeru svojim navijačima koji su nam jako potrebni u nadolazećim utakmicama. Igrači su psihički prazni jer smo puno nade polagali u utakmicu s Belgijom. Međutim, Hrvatska ima karakter i kvalitetu, i nadam se da ćemo se vratiti kući s tri boda«, kazao je Darijo Srna za internetski portal HNS-a.


Nogometna reprezentacija Škotske na Hampden Parku nije slavila u natjecateljskoj utakmici više od dvije godine, a u kvalifikacijama za SP 2014. izgubili su od Belgije 0-2 i Walesa 1-2, te remizirali protiv Makedonije (1-1) i Srbije (0-0). Utakmica između Škotske i Hrvatske na rasporedu je u utorak u 21 sat.




»Hrvatska nije prvi puta u ovakvoj situaciji. Navikli smo na medijske kritike, no želimo li u Brazil moramo svi biti kao jedno. Kritika donekle i mora biti. Nažalost, Belgija je u ovom trenutku bolja od nas i čestitam im na odlasku na Svjetsko prvenstvo. Njihov prvi gol na Maksimiru nas je presjekao, makar smo dobro otvorili utakmicu. Iz tog poraza treba izvući ono najbolje, nije prvi puta da nam se ponavljaju greške zbog kojih gubimo tri boda«, rekao je Srna.