Kralj prijelaznih rokova

Sportski direktor NK Rijeke Srećko Juričić otkriva kako se slaže momčad na Rujevici

Orlando Rivetti

Srećko Juričić / Foto Ivica TOMIĆ

Srećko Juričić / Foto Ivica TOMIĆ

Velkovski, Pavelić, Lončar i Mamić, četiri su nova imena, igrači koji su došli prije početka prijelaznog roka (15. srpnja), koji traje do kraja kolovoza. 



RIJEKA Više od pola stoljeća u Rijekinu dres. S Rijekom je ušao u prvu ligu prije 44 godine (nikad ispala!), osvajao Kupove kao igrač, bio trener, a posljednjih šest i pol godina sportski je direktor. Srećko Juričić, naravno, čovjek koji ima više nastupa za Rijeku (684), nego cijela sadašnja momčad Rijeke zajedno. Druga vremena… Trenirao je četiri reprezentacije – UAE, Oman, Bahrein i Jemen – kući se vratio kao čovjek od Miškovićeva povjerenja. Mozak struke.


Ovo je razdobolje kada Juričić i njegov prvi suradnik Ivan Mance, kraljevi prijelaznih rokova, slažu momčad uz blagoslov Matjaža Keka.


Velkovski, Pavelić, Lončar i Mamić, četiri su nova imena, igrači koji su došli prije početka prijelaznog roka (15. srpnja), koji traje do kraja kolovoza.




– U pripreme za novu sezonu ušli s novim igračima na pozicijama koje smo planirali popuniti. Za Mamića smo se odlučili onog trenutka kada je bilo jasno da Leovac neće ostati na Rujevici. Nije bilo u interesu Rijeke da ostane, tražili smo mlađeg i jeftinijeg igrača za mjesto na kojem igra Zuta.


Matei je otišao u klub kojega ste nekad Vi trenirali, Solomon i Ajayi u Inter, a u Zaprešić su na posudbu otišli Čeliković i Vuk?


– Imamo skupinu mlađih igrača koji prelaze u seniorski nogomet, želimo da stasaju i steknu nova iskustva, rastu profesionalno na posudbama. Čeliković i Vuk otišli su u Inter, Ristovski i Štefulj u Krško, Turčin u Široki Brijeg, Lepinjica u Zadar, Črnko u Varaždin. Gledamo gdje ćemo poslati Šanteka.


Zar ne bi bilo bolje imati drugu ekipu, poput Dinama i Hajduka, koji igraju Drugu ligu?


– Imali smo takav slučaj, ali procijenili smo da smo puno uložili, a malo dobili… Nisam još vidio da je u Dinamu i Hajduku to dobitna formula. Svako ima svoj put. Odabrali smo posudbe. Imaju priliku nametnuti se u prvoligaškim klubovima.


Odlasci. Treba zatvoriti budžet koji je za ovu sezonu, kako kaže Mišković, 12 milijuna eura. Vaš je posao je stvarati novac prodajom… Predsjednik Mišković tvrdi da Bradarić vrijedi više od šest milijuna eura, koliko je navodno ponudio Lokomotiv iz Moskve?


– Bradarić je kvaliteta, reprezentativac. Upiti i ponude o kojima pričamo kreću se oko te svote novca, šest milijuna eura.


A Heber. Nakon priča o Bologni, pojavio se Bešiktaš i 2,5 milijuna eura?


– Za Hebera je bilo tri, četiri upita, ali nije još stigla nijedna ponuda. Iz Bešiktaša nije bilo niti upita, ali bilo ih je iz drugih zemalja…


Tko bi još mogao otići?


– Postoje upiti za Župarića i Gorgona. Dugačak je prijelazni rok, ne vidi mu se kraja… Vidjet ćemo kako će naša ekipa izgledati u pripremnim utakmicama, imamo vremena povući neke poteze.


Imate po dva igrača za svaku poziciju?


– Htjeli smo u pripreme krenuti s jasnom situacijom. Formirati ekipu s jasnom slikom.


Pavičić je došao ranije, ali je otkupljen zimus, kada su došli Čolak i Grahovac, kao pun pogodak?


– Drago mi je što su se Čolak i Grahovac odmah prilagodili i pokazali se pojačanjima. Tako radimo u svakom prijelaznom roku. Tražimo profil igrača i karaktera koji će se uklopiti u našu ekipu. Biti pojačanje.


Cijeli razgovor pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista, u utorak, 26. lipnja 2018.