Rasprava

Splitski gradski vijećnici nakon maratonske sjednice zaključili da žele reprezentaciju u Splitu, ali i HNS-ovu ispriku

Hina

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



Splitsko Gradsko vijeće poručilo je u srijedu da želi dolazak hrvatske nogometne reprezentacije u Split, ali je zatražilo ispriku Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) zbog dugogodišnjeg neprimjerenog i neprihvatljivog odnosa prema Splitu i Hajduku.


Vijećnici su u svojoj zajedničkoj izjavi istaknuli kako žele da se u Splitu odigra službena kvalifikacijska utakmica protiv reprezentacije Mađarske, no istovremeno traže korjenite promjene dosadašnjeg odnosa HNS- a prema Splitu i Hajduku, koji se, smatraju, “najbolje ogleda u činjenici da je reprezentacija u Splitu posljednjih 20 godina gostovala dva puta i to jednom bez publike”.


“U interesu hrvatskog nogometa tražimo od HNS- a i HNK Hajduk žuran dogovor na zajedničkom sastanku uz nazočnost predstavnika grada Splita, a sve kako bi se postiglo rješenje brojnih devijacija i nagomilanih problema koji duže vrijeme opterećuju hrvatski nogomet, kao i zajedničkog dogovora vezano za organizaciju željenog nogometnog susreta u Splitu”, poručili su gradski vijećnici.




Ograničen rad ugostiteljima osim vikendima i blagdanima 


Gradski vijećnici su na sjednici održanoj u srijedu jednoglasno donijeli odluku i o ugostiteljskoj djelatnosti, ograničivši radno vrijeme objekata osim vikendima i blagdanima. Ugostitelji će tako od 1. srpnja do 31. kolovoza radnim danima raditi do ponoći, dok će petkom i subotom i danima uoči blagdana raditi do 2 sata poslije ponoći. Zvučnici će u staroj gradskoj jezgri moći emitirati glazbu svakodnevno do 23,30 sati.


Na sjednici nije prošao proračun za 2018. godinu gradonačelnika Andre Krstulovića Opare jer su mu nedostajale dvije ruke.


Sjednica Gradskog vijeća grada Splita trajala je od jutros, gotovo 11 sati, a na dnevnom je redu bilo ukupno 48 točaka.