Pulski prvoligaš s novim vlasnicima

Španjolci preuzeli NK Istra 1961.

Hina

Foto NL

Foto NL

Inače, kako se doznaje, u postupku preuzimanja Istre 1961, španjolska je grupacija isplatila pozajmicu Kermas Grupi poduzetnika Danka Končara kojom je u zadnji trenutak pred kraj prošlog prvenstva, klub spašen od gubitka licence



Grupacija Baskonia – Alavés iz Španjolske i službeno je preuzela Nogometni klub Istra 1961,, priopćio je u četvrtak pulski prvoligaš na svojim službenim internetskim stranicama.   


Ustvrdivši kako je riječ o dugoročnom projektu kojim se proširuje postojeća međunarodna sportska mreža ove grupacije, u priopćenju se navodi kako je grupacija Baskonia – Alavés preuzela obvezu podmirenja dugova kluba koji su stvoreni za vrijeme prethodnih vlasnika, te planira stabilizirati klub primjenom profesionalne metodologije rada grupacije i to kako u financijskom i upravljačkom smislu, tako i u sportskom smislu.


    “Grupacija posebnu pozornost pridaje razvoju mlađih uzrasta, te prepoznavanju talentiranih igrača iz područja Istre i šire regije, a radi priključenja strukturi kluba. Upravo zato, grupaciji je iznimna čast biti u mogućnosti razvijati projekt Nogometnog kluba Istra 1961 i to u regiji koja po svojim karakteristikama, mentalitetu i predanosti radu, dijeli sličnosti s Baskijskom regijom” – stoji u priopćenju za javnost.




Inače, kako se doznaje, u postupku preuzimanja Istre 1961, španjolska je grupacija isplatila pozajmicu Kermas Grupi poduzetnika Danka Končara kojom je u zadnji trenutak pred kraj prošlog prvenstva, klub spašen od gubitka licence.