Mobilizacija na Rujevici

Šok terapija je uspjela, Bišćan je iskren, hrabar i uporan, osvojit će i vaša srca!

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/D. ŠKOMRLJ

Igor Bišćan/D. ŠKOMRLJ

HNK Rijeka poštuje slobodu svakog svojeg navijača u odluci hoće li navijati ili neće i izrazito nam je žao zbog svakog glasa manje u podršci koja je ovoj momčadi potrebnija nego ikada i najiskrenije se nadamo da ćemo u što skorije vrijeme opet gledati sve naše tribine u svojim najboljim izdanjima.



RIJEKA S Rujevice su se elektronskom poštom obratili svojim članovima uoči utakmice protiv Rudeša u nastojanju da dodatno mobiliziraju svoje navijačke redove, a u svjetlu općepoznate činjenice da je Kluba navijača Armada zauzeo stav da zbog angažmana trenera Igora Bišćana i njegova Renata Pilipovića do daljnjega neće bodriti momčad, odnosno da će dolaziti na tribine i prosvjedovati protiv takve odluke – šutnjom. Klupsko obraćanje članovima prenosimo u cijelosti:


“Dragi naši navijači i još draže navijačice,evo nas opet pred jednu važnu domaću utakmicu. Od našeg zadnjeg obraćanja putem našeg newslettera dogodile su promjene kakvima nismo svjedočili zadnjih pet i pol godina. Radi se, naravno, o promjeni trenera HNK Rijeka. I to ne bilo kakvog trenera, nego najvećeg trenera u povijesti “Rijeke”, čovjeka koji je “Rijeci” donio povijesni i prvi naslov prvaka države. Matjaž Kek je nakon 5 i pol godina, već spomenutog naslova prvaka, dva Kupa Hrvatske, jednog superkupa i tri plasmana u završnicu Europa lige sam odlučio napustiti Rijeku. Matjaž je tako odlučio jer je procijenio da je preostao još samo taj potez kako bi se momčad nekako pokušala probuditi iz letargije u koju je upala sa serijom negativnih rezultata koja je pratila tu letargiju.

Matjažu Keku još jednom od srca zahvaljujemo na svemu što je učinio za naš klub i najiskrenije mu želimo još puno uspjeha u životu, a HNK Rijeka sad mora nastaviti posao kojeg je Matjaž započeo i ljestvicu držati visoko podignutom, tamo gdje ju je on skupa s upravom našeg kluba i postavio.


Rijeka je dobila novog trenera, nadarenog, mladog i izrazito uspješnog Igora Bišćana. Trenera koji je u svom debiju s “Rudešom” odmah osvojio drugu Hrvatsku ligu i klub uveo u najviši rang. Iduće godine otišao je u slovensku Olimpiju i s njom osvojio dvostruku krunu, a sada je s nama i nadamo se i vjerujemo da će ovaj svoj niz uspješnosti nastaviti i u HNK Rijeka. Iskrenost, hrabrost i upornost osobine su koje ga vode u borbi za postavljene ciljeve i takav je uvijek kad se treba suprotstaviti nepravdi, a sigurni smo da će takav biti i u nastojanjima da osvoji vaša srca. Nije tajna da jedan dio vas ne oprašta Igoru neprimjerenu gestikulaciju prema našim navijačima nakon postignutog gola u dresu Dinama u jednoj utakmici prije dva desetljeća. Igor se, doduše, ispričao, ali nisu svi to prihvatili pa je tako tijekom zadnjih gostujućih utakmica izostala glasna podrška našoj momčadi. Igor Bišćan je vodio Rijeku u dvije gostujuće prvenstvene utakmice u kojima smo pobijedili Inter i remizirali s Hajdukom na praznom Poljudu i u kup utakmici u kojoj smo pobijedili Varaždin. Možemo reći da je šok terapija uspjela iako, kako i sam Bišćan kaže, ova momčad ima još jako mnogo prostora za napredak.


Upravo je predstojeća utakmica protiv Rudeša prva domaća utakmica Igora Bišćana na klupi HNK Rijeka, utakmica u kojoj se predstavlja riječkoj publici.     HNK Rijeka poštuje slobodu svakog svojeg navijača u odluci hoće li navijati ili neće i izrazito nam je žao zbog svakog glasa manje u podršci koja je ovoj momčadi potrebnija nego ikada i najiskrenije se nadamo da ćemo u što skorije vrijeme opet gledati sve naše tribine u svojim najboljim izdanjima.

A sve navijače koji će Rijeku bodriti pozivamo da ne štede grla jer samo je HNK Rijeka – IZNAD SVIH!”


Inače, Rijeka ima nešto manje od 8000 članova. Bit će zanimljivo koliko će ih se odazvati pozivu večeras i na koji način će reagirati. Kada je Armada u pitanju stvari su jasne: navijanja neće biti – prosvjed se nastavlja – šutnjom.