Njemačka nogometna federacija

Slavni nogometaš optužio Nijemce za rasizam. Evo što su mu i kako odgovorili

P. N.

foto: Reuters

foto: Reuters

- Kad igramo dobro onda sam Nijemac, a kad igramo loše onda sam Turčin, rekao je Ozil, kojeg su navijači uzeli na zub zbog fotografije s turskim predsjednikom Tayyipom Erdoganom.



Njemačka nogometna asocijacija (DFB) odbila je optužbe za rasizam, koje je na njemačku adresu uputio Arsenalov Mesut Ozil, ali i dodala da se moglo napraviti više kako bi se Ozila zaštitilo od javnog zlostavljanja, odnosno prekomjerne kritike.


Podsjetimo, Ozil je ustvrdio da više ne želi igrati za Njemačku zbog podcjenjivanja i manjka respekta prema njemu u njemačkom nogometu. Rekao je da je primio mailove puno mržnje, kao i prijetnje, kao posljedicu lošeg rezultata na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.


– Kad igramo dobro onda sam Nijemac, a kad igramo loše onda sam Turčin, rekao je Ozil, kojeg su navijači uzeli na zub zbog fotografije s turskim predsjednikom Tayyipom Erdoganom.




Njemačka nogometna federacija poručila je da žali zbog Ozilove odluke da ne igra za njemački tim, poručujući da je radila puno na integraciji u Njemačkoj tijekom mnogih godina.


– Žao nam je što Ozil misli da je bio nedovoljno zaštićen od mrziteljskih poruka. DFB promiče različitost, od reprezentativnog tima, do najnižih liga, poručila je Njemačka nogometna federacija.