Rutinski prošli Bakarskim zaljevom

Slavlje Orijenta: Klenovšekov pečat nakon Cvjetkovićevog dara

Denis Frančišković

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Gosti s Krimeje slavili su ponajviše zahvaljujući golu Klenovšeka u 77. minuti nakon kardinalne greške Cvjetkovića u obrani i ranoga gola Iličića (14')



BORAC 0


ORIJENT 1919 2


BAKAR Igralište »Borca«. Gledatelja: 110. Sudac: Goran Krneta (Umag) – 7. Pomoćnici: Bunčić (Poreč) i Barun (Nova Vas). Strijelci: 0:1 Iličić (14′), 0:2 Klenovšek (77′).




BORAC: Ćućić 6, Šolaja 7, Stanišić 6, Kovač Birkaš 6,5, Grdinić 6 (od 62′ Dukađin 5), Pribanić 6, Cvjetković 5 (od 78′ Jozić –), Slavujević 6, Đemo 6,5, Sedlić 6, Žeželić 5,5 (od 59′ Grbac 6).  


ORIJENT 1919:  Herman 6,5, Turkalj 6,5, Andrić 7, Hasičić 6,5 (od 51′ Čanković 6), Šestan, Barišić (od 67′ Klenovšek 7), Torić 6 (od 64′ Mikulić –), Iličić 7 (od 84′ Sablić –), Fatić 6,5, Šarković 7 (od 75′ Aščić –), Leskur 6,5.


Igrala se 77. minuta utakmice kada je Cvjetković napravio kardinalnu pogrešku, nepotrebno se upustio u dribling kao posljednji igrač obrane, što su gosti znali iskoristiti, oduzeli su mu loptu, a trojica su krenula prema nemoćnom Ćućiću pri čemu je Klenovšek rutinski zabio – 0:2.


Bio je to ključni trenutak susjedskoga dvoboja u kojem su Bakrani sve do završnice lovili izjednačenje te ga možda mogli i ostvariti, no s jednim nesmotrenim potezom sve je palo u vodu u igri sastava Damira Kraljića.


U prvom dijelu »orijentaši« su se dobro postavili, prigode za domaće stizale su na kapaljku. Točnije, previše se »crvenih« pravovremeno vraćalo u obranu, a malo »žutih« dolazilo u završnicu pred Hermana. Gosti su krenuli s dalekometnim pokušajima, u devetoj minuti Andrić je s 40-ak metara protegnuo Ćućića, a u 13. minuti Fatić je silovito tukao s 18 metara preko grede. U 14. minuti Šarković je majstorski vratio loptu za Iličića, a on još bolje sa sedam, osam metar pospremio loptu u mrežu – 0:1.


Bakrani su prvu pravu prigodu imali u 28. minuti kada se Kovač Birkaš iz drugog plana sjurio po desnoj strani, utrčao u šesnaesterac i iskosa pucao pokraj stative. Krajem prvoga dijela domaći su igrači dobro stisnuli goste, u 34. minuti prava mala opsada završila je Pribanićevim udarcem sa 17 metara malo kraj gola.


I početkom nastavka »žuti« su izgledali poprilično živo u igri. Agresivno su stisli »orijentaše«, a u 55. minuti nenadano se izrodila solidna prigoda. Grdinić se prikrao iza leđa domaćim braničima i krenuo prema vratima, no Herman je istrčavanjem na 20-ak metara spasio vrata. Igrači »Borca« povremenim su kontrama držali rezultat u neizvjesnosti, no i gosti su ulaskom Mikulića postajali sve prodorniji u napadačkim akcijama.


U 66. minuti Mikulić je nakon duge lopte vrškom kopačke sa sedam, osam metara poslao loptu tik uz vratnicu. Nakon toga gosti su povećali vodstvo i bilo je jasno da »Borac« više nema snage za preokret. Naprotiv, Mikulić je u još jednom navratu nakon kornera i udarca glavom mogao zabiti i treći gol za goste koji su, dojam je, rutinski prošli Bakarski zaljev. »Orijentaši« su i dalje ugodno iznenađenje prvenstva.