Ponajbolji islandski igrač

Sigurdsson: Hrvatska je jaka i teško ju je probiti, ali mi nemamo što izgubiti

Hina

Reuters

Reuters



 Nakon što su iznenađujuće stigli do četvrtfinala Europskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine, Islanđani i u svom premijernom nastupu na svjetskom prvenstvu mogu dohvatiti drugi krug.


Za ulazak u osminu finala World Cupa morat će pobijediti Hrvatsku i čekati rasplet utakmice Argentina – Nigerija.


Najviše bi im odgovarala pobjeda ‘Gauča’ identičnom razlikom s kojom bi oni eventualno dobili ‘Vatrene’. Tada bi imali isti broj bodova kao i Argentina, ali i bolju razliku pogodaka. U slučaju neodlučenog ishoda argentinsko-nigerijskog susreta, Islandu treba pobjeda od najmanje dva, a možda i sa čak tri gola razlike, dok slavlje Nigerije vodi ‘Super orlove’ u osminu finala.»Znamo da Hrvatska u ovom trenutku ima jednu od najboljih reprezentacija na svijetu,« kazao je ponajbolji islandski igrač Gylfi Sigurdsson (28) u razgovoru za FIFA-u dodavši: Hrvatska je jaka i prema naprijed i u obrani, teško ju je probiti. Međutim, mi nemao što izgubiti. Nadamo se pobjedi i dobrom rezultatu iz druge utakmice. To je nogomet i sve je moguće.«Island je protiv Hrvatske igrao u kvalifikacijama za SP osvojivši prvo mjesto u skupini, a bit će to već peti međusobni susret u posljednje četiri i pol godine. Hrvatska je do sada slavila dva puta, Island jednom, a jedna utakmica je završila bez pobjednika.

»Mislim da to što smo igrali već četiri puta ništa neće značiti kada se sretnemo u Rostovu. Bit će to posve drugačija utakmica. Premda nas raduje činjenica da smo ih već jednom dobili,« dodao je veznjak Evertona.


Sigurdsson smatra kako bi prolaz skupine bio fantastičan uspjeh posebice što je ovo prvi nastup Islanda na svjetskim prvenstvima.»Biti na SP-u je veliki uspjeh, a kada bi prošli skupinu bilo bi to fantastično. Iskustvo iz Rusije može biti samo pozitivno,« zaključio je islandski veznjak.