Brojni čestitari

Sergio Ramos se odmah oglasio: ‘Zlatna lopta, Lukice! Čestitam prijatelju, čestitam hrvatski brate’

Hina

Foto Instagram

Foto Instagram

»Ovo je bilo zasluženo. U Pariz smo došli s velikim nadanjima i željom da dobije nagradu. Bila je ovo fantastična sezona i za njega osobno i za nas kao klub. Jako smo ponosni«, izjavio je Butragueno, nekadašnji napadač Reala



Kapetan madridskog Reala i španjolske reprezentacije Sergio Ramos među prvima je javno čestitao Luki Modrići na osvojenoj nagradi za najboljeg nogometaša svijeta u 2018. godini, a priključili su se i drugi članovi europskog prvaka.


»Zlatna lopta, Lukice, Zlatna lopta! Čestitam prijatelju, čestitam hrvatski brate. Itekako zasluženo«, istaknuo je 32-godišnji Ramos preko društvenih mreža.Direktor Reala za odnose s institucijama Emilio Butragueno rekao je novinarima kako je jako sretan.

»Ovo je bilo zasluženo. U Pariz smo došli s velikim nadanjima i željom da dobije nagradu. Bila je ovo fantastična sezona i za njega osobno i za nas kao klub. Jako smo ponosni«, izjavio je Butragueno, nekadašnji napadač Reala.


»Modrić razumije igru, jako je inteligentan. On druge čini boljima, ima utakmicu u glavi, zna što je potrebno ekipi. Izvan terena je pak izvanredni veleposlanik nogometa, njegova skromnost čini sport većim. Obitelj madridskog Reala mora biti ponosna što ga ima«, dodao je.Ofenzivni igrač Gareth Bale također se oglasio preko društvenih mreža: »Čestitke na osvajanju Zlatne lopte moj prijatelju. Jako zasluženo nakon ovakve godine«.Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, kojeg je Real ljetos posudio na godinu dana u Chelsea, napisao je na instagramu: »Veliki kraj jedne velike godine za velikog igrača! Zlatan na svaki način«.

Real Madrid je ove godine imao osmoricu nominiranih igrača za nagradu Zlatna lopta, koju je u ponedjeljak u Parizu dodijelio tjednik France Football na temelju glasova novinara iz čitavog svijeta. Uoči iščekivanja dodjele bivši i sadašnji članovi kluba napominjali su da to priznanje treba otići u Modrićeve ruke.




»Real se posljednjih godina održavao na ovoj razini zahvaljujući Modriću i Kroosu. Klub je osvojio puno trofeja, brojevi su izvanredni«, rekao je bivši španjolski izbornik Vicente del Bosque u razgovoru za radijsku postaju Cadena SER. Del Bosque je bio trener Real Madrida od 1999. do 2003. godine, a i ranije je bio u klubu.


Madridski klub je u zadnje tri godine osvajao Ligu prvaka, a Modrić je u subotu na Santiago Bernabéu protiv Valencije odigrao svoju 276. službenu utakmicu u bijelom dresu.


Nakon te utakmice vezni igrač Reala Dani Ceballos izjavio je: »Modrić je zaslužio Zlatnu loptu jer je povukao Hrvatsku do finala Svjetskog prvenstva«.