Sramotan poraz u Vinkovcima

Sazvano predsjedništvo kluba; U ponedjeljak smjena Dragana Skočića?

Ivan Volarić

Nekima kao da su se osdjekle noge zbog značaja utakmice. Priča je bila drukčija, agresija na sredini terena. Nismo napravili i – kažnjeni smo.



Za ponedjeljak je sazvana sjednica predsjedništva NK Rijeke, a kako doznajemo, jedna od tema bit će i moguća smjena trenera Rijeke Dragana Skočića.


Sam Skočić je nakon utakmice u Vinkovcima imao puno razloga za zabrinutost.


Za razliku od gostovanja, primjerice u Puli i Splitu, momčad je u Vinkovcima pukla kao tikva još u prvom poluvremenu. Povukla se obranu i čekala – egzekuciju.




– Nije to bila ideja, drukčije smo postavili igru, nije nam bilo na kraj pameti zatvoriti se. Trebali smo napraviti blok na sredini terena, krenuli u napad nakon osvojene lopte. Međutim, povukli smo se. U drugom poluvremenu smo se otvorili, vratili u utakmicu, ali ne i rezultatski. A igralo se po vrlo teškom vremenu, velikoj vrućini.


U prvom poluvremenu igrači Rijeke napravili su tek pet prekršaja, a Vinkovčani petnaest. Vaši se igrači nisu baš iskazali u agresivnosti?


– Neshvatljivo. Blokirali smo. Nekima kao da su se osdjekle noge zbog značaja utakmice. Priča je bila drukčija, agresija na sredini terena. Nismo napravili i – kažnjeni smo.


Voda je sada do grla, »Rijeka« ne odlučuje više sama o svojoj sudbini?


– Ne ovisimo o svojim rezultatima, ali pokušat ćemo dobiti »Belupo« iduće nedjelje. Sve se može okrenuti. »Inter« mora kod Splita. Nema nam druge nego čekati, osluškivati…


Samir Toplak, trener »Cibalije«, bio je radostan kao da je izborio Europu. Iako i po tom pitanju govori da nije sve izgubljeno.


– Ovo je bila sve samo ne rutinska pobjeda. Zapravo, najdraža mi je u karijeri. Pritisak je bio strahovit, sa svih strana, svi su upisali bodove Riječanima. Sretan sam i ponosan na ove dečke, sve oni koji su sumnjali u njih može biti sram!


Igrači »Rijeke« izlazili su iz vinkovačkih svlačionica kao sa sprovoda. Pognute glave, prazni pogledi uprti u pod i isprazna objašnjenja za poraz.


– Nemam pojma što reći. Prvo poluvrijeme kao da nas nije bilo. Stajali smo daleko od igrača. Ne da nismo htjeli i željeli. Neobjašnjivo… – govorio je Andro Švrljuga.


Ništa rječitiji nije bio ni Damir Kreilach.


– Ne znam što bih rekao. Loše smo ušli u utakmicu, bili smo daleko od igrača, primili smo dva gola. Imali smo u nastavku neke prilike koje nismo iskoristili. Ništa, moramo se okrenuti idućoj utakmicu i pokušati pobjediti »Slaven Belupo«. Nema nam druge – govorio je Kreilach svjestan činjenice da »Rijeka« više ne odlučuje o svojoj sudbini.


– Istina, ali ne smijemo se predati. Nadam se da ćemo ostvariti dvije pobjede i da ćemo ostati u ligi. Znam da je teško, ali uvjeren sam da ćemo se izvući – dodao je Kreilach.


Antonini Čulina uzdrmao je gredu domaćega gola, bio jedan od rijetkih igrač »Rijeke« koji je tu i tamo prijetio.


– Moramo se pokušati izvući, napraviti što možemo jer nitko ne može umjesto nas izboriti ostanak. Trebamo se protiv »Slaven Belupa« iskupiti kod navijača. Znam da ovisimo i o »Interu«. Borit ćemo se do kraja. Ne kao u Vinkovcima? Bilo je loše u prvom poluvremenu. Ne znam što nam je bilo. Ne smije se to ponavljati – rekao je Čulina.