Serie A

Sassuolo je i dalje “crna mačka” Intera: Pobijedili ih već četvrti put zaredom

Hina

Reuters

Reuters



Pobjedničke ambicije Intera u novoj sezoni uzdrmane su već na početku prvenstva nakon što su »Nerazzurri« u prvom kolu izgubili na gostovanju kod Sassuola sa 0-1.


Bila je to već četvrta uzastopna pobjeda Sassuola protiv Intera, pri čemu sedma u 11 međusobnih susreta.


Inter je u Reggio nell’Emiliju stigao u ulozi apsolutnog favorita, međutim momčad Luciana Spallettija nije to pokazala i na terenu. Sassuolo je mogao do vodstva već u trećoj minuti. Mehdi Bourabia je izbio sam ispred Samira Handanoviča, no slovenski vratar je fantastično obranio. Domaćin je u 27. minuti zasluženo poveo. Federicio di Francesco je izborio kazneni udarac kojeg je realizirao Domenico Berardi.




Inter je u nastavku nešto pokušavao, međutim nikako nije uspijevao složiti pravu akciju. Najbolju priliku za izjednačenje gosti su imali u 89. minuti kada je Steven de Vrij iz blizine pucao glavom, ali je njegov udarac sjajno zaustavio Andrea Consigli. Od trojice hrvatskih reprezentativaca u redovima Intera od prve minute je zaigrao tek Marcelo Brozović koji je igrao do 86. minute kada je zamijenjen. Ivan Perišić je ušao u igru početkom drugog dijela, dok Šime Vrsaljko nije nastupio.


Roma je u Torinu slavila protiv istoimene momčadi sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Edin Džeko u 89. minuti. Roma je dominirala, ali je suparnika slomila tek u samoj završnici utakmice kada je BiH napadač pogodio na asistenciju Kluiverta. Ante Ćorić nije nastupio za Romu.


Parma i Udinese su odigrali 2-2 nakon što je domaćin do 65. minute vodio 2-0, a potom u pet minuta primio dva gola. Golove za Parmu postigli su Roberto Inglese (39) i Antonino Barilla (59), dok su strijelci za goste bili Rodrigo de Paul (65-11m) i Seko Fofana (69). Andrija Balić nije nastupio za goste.


Empoli je pobijedio Cagliari 2-0, a strijelci su bili Rade Krunić (14) i Francesco Caputo (71). Filip Bradarić i Marko Pajač nisu nastupili za Cagliari.


U subotu je Napoli je kao gost u Rimu svladao Lazio sa 2-1, dok je u prvoj utakmici nove sezone prvak Juventus je kao gost svladao Chievo u Veroni sa 3-2.


Milan Badelj igrao je za Lazio do 68. minute dok je Marko Rog ušao u igru za Napoli u 80. minuti. Donedavni hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić igrao je za Juventus od 64. minute te je u 86. postigao pogodak koji je nakon pregleda snimke sudac Pasqua poništio jer je prethodno Cristiano Ronaldo napravio prekršaj na vrataru Chieva Sorrentinu.


Dvoboji Sampdoria – Fiorentina i Milan – Genoa odgođeni za 19. rujna, odnosno 31. listopada.


REZULTATI


Torino – Roma 0-1 (Džeko 89)Bologna – SPAL 0-1 (Kurtić 71)Empoli – Cagliari 2-0 (Krunić 14, Caputo 71)Parma – Udinese 2-2 (Inglese 43, Barilla 59 / De Paul 65-11m, Fofana 69)Sassuolo – Inter 1-0 (Berardi 27-11m)

U subotu:


Chievo – Juventus 2-3 (Stepinski 38, Giaccherini 56-11m / Khedira 3, Bani 75-ag, Bernardeschi 90+3)Lazio – Napoli 1-2 (Immobile 25 / Milik 45+2, Insigne 59)

U ponedjeljak, 20. kolovoza


Atalanta – FrosinoneSampdoria – Fiorentina – odgođenoMilan – Genoa – odgođeno