Ambicije

Samir Toplak: Trener Intera otkrio gdje vidi šansu Zapešićana protiv Rijeke

Ivana Vaupotić

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva



Iako današnji dvoboj »Intera« i »Rijeke« na papiru predstavlja peto kolo proljetnog dijela sezone, iza zaprešićkog prvoligaša su tek dvije prvenstvene utakmice, s time da je ona druga odigrana 16. veljače.


– To nam je veliki hendikep. Dolazi nam »Rijeka« koja je u naletu i punom natjecateljskom ritmu, a mi smo u nekakvom zrakopraznom prostoru – objašnjava trener »Intera« Samir Toplak.


Opet, to ni slučajno ne znači da »Inter« danas nema ambicija.




– Moramo biti skromni jer u goste nam dolazi još uvijek aktualni prvak. Osim toga, »Rijeka« je u srijedu razbila »Dinamo« na Rujevici i pokazala da opet ima momčad koja zaslužuje maksimalno poštovanje od svih u našoj ligi. Prema tome, za nas je u toj utakmici uspjeh sve osim poraza. Protiv ovakve »Rijeke« i jedan bod bi bio odličan ulov – objašnjava Toplak.


Adut za »Inter« mogao bi predstavljati teren prema kojem zimski vremenski uvjeti nisu bili milostivi. Doduše, zaprešićki travnjak izgleda solidno, ali kada netko na njemu ne napravi nekoliko koraka, postaje jasno da igrače obje momčadi danas čeka koprcanje u blatu.


– Nema dvojbe da će teren biti jako težak i zahtjevan za igru. U takvim uvjetima obično se iznivelira razlika u kvaliteti momčadi. Tu možda leži naša prilika da iznenadimo »Rijeku«. Naravno, moramo biti maksimalno angažirani i borbeni jer ćemo bez toga teško ostvariti pozitivan rezultat – rezonira Toplak koji danas ne može računati na Tomislava Mazalovića zbog tri žuta kartona.


Kada je riječ o suparniku, zaprešički šef struke i dalje je veliki poklonik nogometa kakav igra »Rijeka«.


– Oni su ove zime imali dosta prometan prijelazni rok, i zbog toga sam mislio da će im trebati više vremena da se poslože. Međutim, te promjene se ne osjete na igri »Rijeke«, a to im služi na čast. Tu se jasno vidi trenerski rukopis Matjaža Keka – zaključuje Toplak. (D. P.)