Nehaj vs. Šibenik

SVAST: Šibenčani će imati problema ako nas podcijene

Ivan Volarić

Nehajev Svast/Foto Arhiva NL

Nehajev Svast/Foto Arhiva NL

Senjani bi mogli ponoviti povijesti. Naime, 2004. godine su u ovoj fazi Kupa izbacili Šibenik i potom igrali protiv Hajduka. I sada im se otvara identična situacija



RIJEKA Nehajev Svast, trener četvrtoligaša Nehaja, nekada vrsni napadač, uoči današnjeg ogleda šesnaestine finala Kupa Hrvatske protiv Šibenika podsjeća na jednu vrlo zanimljivu podudarnost.


– Imamo uoči ovoga ogleda veliki motiv jer ponavlja se povijest s obzirom na činjenicu da smo 2004. godine imali indentičnu situaciju. Dakle,u ovoj fazi Kupa prošli smo Šibenik i igrali protiv Hajduka. Eto, sada nam se otvara ista mogućnost. Svako bismo voljeli da se to ponovi, dobili smo tada Šibenik 2:1, a ja sam zabio pogodak – kaže trener treće momčadi Četvrte HNL i odmah u startu odbacuje mogućnost da će se za ovu priliku reaktivirati.


– Znamo da je Šibenik favorit i da je ipak riječ o momčadi iz vrha Druge HNL. Više gledam prema idućoj prvenstvenoj utakmici u Crikvenici jer mi živimo od prvenstva, a kup je nama samo nagrada i prilika da napravimo iznenađenje. Nemamo prevelikih iluzija iako smo svjesni činjenice da u kup natjecanju favoriti ponekad ne prolaze. Međutim, ako nas Šibenčani malo podcijene, ako ne budu išli kako spada, imat će problema. Dosta toga je na njihovoj strani, ali mi ćemo dati sve od sebe pa ćemo vidjeti da li će to biti dovoljno, ipak nas dijele dvije lige. Volio bih da odigramo pravu utakmicu, Moramo igrati hrabro, čvrsto i organizirano – kaže trener Nehaja.




NEHAJ: Baričević – Pejanović, D. Prizmić, Filipović, Rončević – Lagumdžija – Rubčić, Hajdini, Vukelić, M. Prizmić – Tomac.