Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4
Sutra: 12° 12° 4
27. siječnja 2020.
Sudačka analiza

STIGLA POTVRDA Suci su teško oštetili Rijeku, prvi gol postignut je iz zaleđa, nije bio penal i isključenje

Detalj s prošlosubotnje utakmice u Kranjčevićevoj ulici/D. LOVROVIĆ
Detalj s prošlosubotnje utakmice u Kranjčevićevoj ulici/D. LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 24. rujan 2018. u 22:29 2018-09-24T22:29:00+02:00

Kod prvoga pogotka Lokomotive radi se o zaleđu. Isto tako nije bilo najstrože kazne i isključenja jer igrač Rijeke zaustavio je loptu leđima, a ne rukom i to je velika pogreška - rekao je HTV-ov sudački komentator Marijo Strahonja.

RIJEKA Marijo Strahonja, nasljednik Oka sokolova Matea Beusana, HTV-ov sudački ekspert potvrdio je da su nogometaši Rijeke teško oštećeni u Kranjčevićevoj ulici prošle subote. Konkretnije, sudac Duje Strukan i njegovi pomoćnici nisu vidjeli da je prvi pogodak Lokomotive postignut iz zaleđa, a osim toga Roberto Punčec nije trebao biti isključen jer nije igrao rukom negom tijelom uoči najstroža kazna koja samim time nije postojala.

- Kod prvoga pogotka Lokomotive radi se o zaleđu. Uzrok tome što pomoćni sudac nije prepoznao zaleđe je njegova pozicija, nalazi se metar izvan linije, a zasmetao mu je i jedan igrač. Ključna je njegova startna pozcija, trebao se bočno kretati vrlo dinamično, međutim on se kretao pravocrtno u smjeru centralnog dijela terena i to nije bilo dobro kretanje. Žao mi je, ali njegova odluka je kriva - rekao je Strahonja i osvrnuo se na najstrožu kaznu i isključenje braniča Rijeka u nastavku.

- Već u začetku akcije glavni sudac nije imao najkvalitetniju tranziciju da poprati kontru Lokomotive. Osim toga dogodio se susret s igračem koji omeo njegov kretanje što mu je dodatno otežalo jer kasnio je 50 metara. Ovdje se ne radi o kaznenom udarcu. Igrač Rijeke zaustavio je loptu leđima, a ne rukom i to je velika pogreška. Strukan je morao pokazati crveni karton jer je mislio da je najstroža kazna. Rijeka je teško oštećena - nadovezao se Strahonja i ustvrdio kako činjenica da trener Rijeke Matjaž Kek nije digao "hajku" na suce nakon utakmice obvezuje suce.

- To je novi suport i podršku sucima, posebno onima koji će suditi Rijeci, ali oni moraju biti spremni preuzeti odgovornost da budu puno spremniji u idućim susretima - zaključio je Strahonja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze