Poražena Saudijska Arabija

SP: Urugvaj s dva gola do šest bodova

Hina

Reuters

Reuters

Urugvaj je u Rostovu na Donu svladao Saudijsku Arabiju sa 1-0 (1-0), a tim rezultatom su se i Urugvaj i domaćin Rusija plasirali u osminu finala kolo prije kraja natjecanja u skupini



ROSTOV NA DONU U susretu 2. kola skupine A na Svjetskom nogometnom prvenstvu Urugvaj je u Rostovu na Donu svladao Saudijsku Arabiju sa 1-0 (1-0), a tim rezultatom su se i Urugvaj i domaćin Rusija plasirali u osminu finala kolo prije kraja natjecanja u skupini.


Jedini pogodak na utakmici postigao je Luis Suarez u 23. minuti susreta. Bio je to jubilarni 100. nastup Suareza za reprezentaciju, a proslavio ga je 52. golom.


Urugvaj je u prve dvije utakmice na SP postigao dva pogotka, no i to mu je bilo dovoljno da osvoji maksimalnih šest bodova te se uz Rusiju plasira u osminu finala kolo prije kraja natjecanja u skupini.




U ponedjeljak će Rusija i Urugvaj u međusobnom ogledu u Samari odlučivati o tome koja će reprezentacija u osminu finala s prve, a koja s druge pozicije. Saudijska Arabija je, kao i Egipat, s dva poraza u prva dva kola ostala bez izgleda za prolazak dalje te će njihov međusobni ogled u ponedjeljak u Volgogradu biti tek za prestiž.


Do pogotka je Urugvaj stigao uz obilatu pomoć saudijskog vratara Al-Owaisa koji je katastrofalno pogriješio prilikom ubačaja iz kuta Sancheza u 23. minuti. Al-Owais je u istrčavanju potpuno promašio loptu koja je potom pala ravno na nogu Suarezu koji ju je s pet metara skrenuo u praznu mrežu.


Osim tog poklona saudijskog vratara Urugvajci nisu u prvih 45 minuta napravili niti jednu ozbiljniju situaciju pred suparničkim golom.


Saudijci su vrlo brzo mogli poravnati, u 29. minuti Al-Shahrani je ubacio s lijevog boka no Babhir je sa šest metara prebacio vrata.


U drugom poluvremenu Urugvajci su rutinski čuvali prednost te tek sporadično prijetili Al-Owaisu. Cavani je u 62. minuti ubacio loptu za Sancheza koji je udarcem glavom s pet metara promašio gol, u 80. minuti Torreira je pokušao udarcem iz daljine na koji je Cavani podmetnuo glavu i promijenio smjer lopte, no ona je prošla pored desne vratnice. Najbolju priliku za 2-0 propustio je Cavani u 86. minuti kada se nekako uspio probiti pored saudijskih stopera, no Al-Owais mu je uspio ući u udarac.


URUGVAJ – SAUDIJSKA ARABIJA 1-0 (1-0)


Rostov na Donu. Rostov Arena.


Gledatelja: 42.678.


Sudac: Turpin (Francuska)


Strijelac: 1-0 Suarez (23)


URUGVAJ: Muslera – Varela, Gimenez, Godin, Caceres – Sanchez (Nandez, 82), Bentancur, Vecino (Torreira, 59), Rodriguez (Laxalt, 59) – Cavani, Suarez


SAUDIJSKA ARABIJA: Al-Owais – Al-Burayk, Os. Hawsawi, Al-Bulayhi, Al-Shahrani – Babhir (Kanno, 75), Al-Faraj, Otayf, Al-Jassim (Al-Moqhawi, 44), Al-Dawsari – Al-Muwallad (Al-Sahlawi, 78)