Štanfel skinuo lidera

ŠOK NA SLATINI Dražani propustili pobjedom stići nadomak naslova

Radovan Trinajstić

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

Dario Štanfel je u 24. minuti iskoristio nepotrebno istrčavanje vratara Bošnjaka i postigao pogodak vrijedan pobjede i definitivnog bijega svoje momčadi s dna

DRAGA  0RJEČINA 1MOŠĆENIČKA DRAGA Igraliste Slatina. Gledatelja: 120. Sudac Antonio Melnjak (Rijeka) 6. Pomoćnici: Matić (Rijeka) i Marušić (Opatija). Strijelac: 0:1 Štanfel (24′). Žuti kartoni:  Franović i Bosnar (oba Rječina), Bajramović (Draga).

DRAGA: Bošnjak 6, Žiković 6, Salatović 6, Mahulja 6, Klindić 6, Karleuša 5,5 (od 66′ M. Antolović 5,5), Z. Rubinić 6, Abram 6, Frolja 6 , Kurti 5,5 (od 52′ Kovačić 5,5), Bajramović 6.


RJEČINA: T. Forgić 6, Bosna 6 (od 88′ Škaron –), Kaurin 6, Barčić 6,5, D. Forgić 6, Pilčić 6, Kajić 6,5 (od 65′ Turk 5,5), J. Antolović 6, Franović 6,5 (od 85′ Mikuličić –), Broznić 6,5 (od 80′ Klić –), Štanfel 6,5 (od 90′ Prosen –).


Ključni trenutak utakmice zbio se sredinom prvog dijela utakmice. Konkretnije, u 24. minuti Dario Štanfel je poslužen dugom loptom krenuo u bijeg prema domaćim vratima praćen trojicom igrača »Drage«.




Situacija nije previše obećavala sve do trenutka kada  je domaći vratar Bošnjak  nepotrebno napustio svoja vrata pa je napadaču »Rječine« omogućio da s ruba kaznenog prostora rutinski pošalje loptu u mrežu – 0:1.


Upravo taj trenutak odlučio je pobjednika na radost poveće grupe gostujućih navijača, koji su stigli bodriti igrače »Rječine« u pohodu na bodove vrijedne bijega iz opasne zone. Domaćin su s druge strane igrali previše opušteno i nedovoljno agresivno iako su u slučaju pobjede mogli stići nadomak naslova prvaka.


Sada će o tituli odlučivati na gostovanju kod izravnog konkurenta »Risnjaka« u posljednjem kolu idućeg vikenda.


Forgićeva obrana


Na otvaranju utakmice u 9. minuti Štanfel je lijepim ubačajem pronašao pred golom Broznića koji se u izrazitoj prigodi spetljao pa je lopta završila u rukama domaćeg vratara. Uzvratili su domaćini preko Abrama u 14. minuti, no po njegovu udarcu s 25 metara dobro je intervenirao vratar  Forgić izbacivši loptu u korner.


Već u sljedećoj akciji sam Štanfel dobiva poluvisoku loptu unutar domaćeg šesnaesterca, no u zadnji trenutak Mahulja glavom odnosi loptu. Domaći igraci u 18. minuti propuštaju vrlo zrelu prigodu za vodstvo. Duplim pasom  Bajramović i Frolja na lijevoj strani igrališta su izigrali gostujuću obranu, Frolja dodaje do slobodnog Abrama koji ne uspijeva sa samo par metara ubaciti loptu u gol.


Sigurna obrana


Nakon vodstva gostiju domaći igrači preuzimaju igru nastojeći što prije poravnati rezultat. U 32. minuti Abram, dobro poslužen od Kurtija, unutar kaznenog prostora gostiju dugo »valja« braniče pokušavajući si otvoriti prostor za udarac, ali na kraju njegov pokušaj završava u bloku.


Odbijanac Bajramović iz blizine ne uspijeva ubaciti u gol. Drugi dio utakmice u potpunosti je pripao domaćima koji su zagospodarili terenom.


Redali su se brojni napadi igrača »Drage« koji dugim loptama pokušavaju što prije doći u pozociju za pogodak. Gostujuća obrana je sve te pokušaje uspješno osujetila, a na kraju su igrači »Rječine« mogli i do drugoga pogotka da su Štanfer i Klić bolje reagirali u 89., odnosno 90. minuti.