Inter vs. Rijeka

SAMIR TOPLAK: Bišćan nije imao vremena za velike promjene, ali Rijeka će biti neugodna i opasna

Ivana Vaupotić

Samir Toplak/Foto Arhiva NL

Samir Toplak/Foto Arhiva NL

 Dečki su jako dobri i žele pokazati da imaju kvalitetu za svoj matični klub. S obojicom sam obavio poseban razgovor, da ih malo smirim kako ne bi izgorjeli od prevelike želje. Za njih je najbitnije da u utakmicu uđu hladne glave jer samo tako mogu pokazati što sve znaju i mogu – zaključuje Toplak.



ZAPREŠIĆ Današnji dvoboj s »Rijekom« za trenera »Intera« Samira Toplaka označava kraj jednomjesečne suspenzije, tijekom koje ga je na klupi mijenjao njegov prvi asistent Branko Lađević.


– Jako je teško gledati utakmice sa strane, a znaš da ne smiješ biti unutra. Radujem se povratku na klupu jer sam se zaželio utakmica. U tih mjesec dana smo odigrali tri kola, a moji pomoćnici su odradili vrhunski posao. Imam mali stručni stožer, ali dečki su najbolji – kaže Toplak.


Prije stanke zbog obaveza reprezentacije »Inter« je prekinuo negativni niz, pobijedivši »Lokomotivu« na svom terenu, a kolo prije toga poražen je na gostovanju kod »Dinama« (3:5).




– Imali smo ih na dlanu, ali napravili smo previše gluposti. No, za vrijeme pauze napravili smo odlične stvari i stvarno smo u dobrom stanju. Vjerujem da se Riječanima možemo suprotstaviti na pravi način – tvrdi 48-godišnji stručnjak.


Prema najavama s Kvarnera, »Rijeku« u Zaprešiću neće bodriti Armada zbog novog trenera Igora Bišćana.


– Nama to ne znači baš ništa jer ionako doma skoro uvijek igramo u komornoj atmosferi. Možda će »Rijeci« biti teže bez vjetra u leđa s tribina. U svakom slučaju, očekuje nas vrlo zahtjevna utakmica. Novi trener uvijek donese elan i podstrek za momčad – objašnjava Toplak.


Prema njegovom mišljenju, »Rijeka« u Zaprešiću neće previše odstupasti od temelja koje je postavio Matjaž Kek.


– Jednostavno, Bišćan nije imao dovoljno vremena za velike promjene. Vjerujem da je stavio naglasak na psihološku pripremu igrača nakon šest kola bez pobjede. Siguran sam da će »Rijeka« biti neugodna i opasna, i zato mi moramo igrati čvrsto, kompaktno i agresivno – rezonira zaprešićki šef struke koji zbog žutih kartona ne može računati na Milana Ćuluma i Tomislava Valentića.


U konkurenciji za udarni sastav najvjerojatnije neće biti ni Karla Muhara koji se oporavlja od gnojne upale. Zato će svoje mjesto na terenu imati riječki juniori na posudbi u »Interu«, Jasmin Čeliković i Matej Vuk.


– Dečki su jako dobri i žele pokazati da imaju kvalitetu za svoj matični klub. S obojicom sam obavio poseban razgovor, da ih malo smirim kako ne bi izgorjeli od prevelike želje. Za njih je najbitnije da u utakmicu uđu hladne glave jer samo tako mogu pokazati što sve znaju i mogu – zaključuje Toplak.