Nenad Bjelica

S Miškovićem sam u dobrim odnosima, Rijeci želim sve najbolje u budućnosti

Marko Cvijanović

Nenad Bjelica/Foto Arhiva NL

Nenad Bjelica/Foto Arhiva NL



RIJEKA Trener Dinama Nenad Bjelica očekivano je bio silno zadovoljan izvedbom svoje momčadi koja je na rujevičkom travnjaku zadržala europsku razinu.


– Očekivao sam da moja momčad bude na dobroj razini, da se poslije utakmice protiv Šahtara vratimo na razinu kako i dolikuje ovoj momčadi. Naravno da to nije bilo lagano, ali dečki su pokazali da su veliki šampioni. Kad je bilo najteže izašli su na teren i pobijedili, čestitam im na tome.


Jesam li očekivao tako slab otpor Rijeke? Mislim da mi nismo dali Rijeci da bude previše dobra, sa svojom igrom, presingom, dobrim tranzicijama. Prezadovoljan sam kako smo reagirali poslije traumatične utakmice protekle srijede, pohvale svim dečkima – rekao je Bjelica, koji je riječkoj publici predstavio momčad koja u Europi pobjeđuje puno bolje momčadi od Rijeke, ali često ne igra u tom sastavu u HNL-u. U suprotnom bi i izdanja »modrih« bila puno upečatljivija na hrvatskim prvoligaškim travnjacima.




– Mi smo motivirani u svakoj utakmici, ali naravno da ne možeš pobijediti svaku utakmicu. Da bismo održavali ovu razinu igara i rezultata na sve tri fronte, jednostavno moramo rotirati momčadi, davati svima priliku, a to nekad ne izgleda najbolje, što je i razumljivo. Nekad na teren pošaljemo jedanaestoricu igrača koji nikad nisu igrali zajedno, ali to je jednostavno potreba cijele momčadi. Teško je izdržati ovaj ritam, mi praktično od 15. srpnja nemamo vremena ni za trening, ni za rekuperaciju, ni zašto, ali svejedno pružamo dobre partije i zbog toga sam jako ponosan na igrače.


Bjelica nije htio posebno isticati pojedince, ali nekolicina je igrača odigrala sjajnu utakmicu.


– Petković? Bruno je odigrao puno sjajnih utakmica, ali drago mi je da je odigrao odličnu utakmicu na Rujevici, baš kao i Livaković, Perić, koji bi trebali pomoći našoj reprezentaciji u predstojećoj utakmici protiv Slovačke na Rujevici da dođe do EURO-a koji svi želimo. Međutim, odlični su bili i Oršić, Olmo, Ivanušec, Kadzior, Moro, obrana je bila na razini.


Pljesak riječke publike puno je toga rekao o igri »modrih«.


– Zahvaljujem Riječanima na tome, drago mi je zbog toga. Imam simpatije prema mom bivšem predsjedniku Miškoviću, stvarno smo u dobrom odnosu i želim Rijeci sve najbolje u budućnosti – zaključio je Bjelica.