Minuli rad

Rustem Gashi postao ekonom U-17 reprezentacije Hrvatske

Ivan Volarić

Rustem Gashi i Matjaž Kek iz nekih sretnijih riječkih vremena/Foto Arhiva NL

Rustem Gashi i Matjaž Kek iz nekih sretnijih riječkih vremena/Foto Arhiva NL

Petar Krpan, izbornik U-17 reprezentacije Hrvatske, očito po dobrome pamti riječke dane koji su igračima sa strane uvijek brže i zabavnije prolazili u društvu ekonoma koji je osim za opremu igrača godinama bio zadužen i za održavanje dobroga ozračja u svlačionici



RIJEKA Rustem Gashi, legendarni ekonom nogometaša Rijeke, smijenjen je odlaskom Matjaža Keka sa svoje funkcije nakon što je taj posao uspješno obnašao dvadesetak godina. Gashi je tu funkciju u stručnom stožeru prve momčadi Rijeke nasljedio od Mladena Pilčića, dugogodišnjeg oružara A reprezentacije Hrvatske. Kekovim odlaskom Gashi je prebačen u omladinski pogon Rijeke gdje je dočekao poziv iz HNS-a. Petar Krpan, izbornik U-17 reprezentacije Hrvatske, uvrstio je Gashija u svoj stručni stožer. Nekadašnji reprezentativni napadač očito po dobrome pamti riječke dane koji su igračima sa strane uvijek brže i zabavnije prolazili u društvu ekonoma koji je osim za opremu igrača godinama bio zadužen i za održavanje dobroga ozračja u svlačionici. O njegovim radnim navikama ne treba trošiti riječi. Uostalom, ma koliko nekome bio drag i simpatičan nikada ne bi postao bliski Kekov suradnik u stožeru da nije marljivo radio svoj posao.  


Zanimljivo, Gashi je na svoje prvo reprezentativno okupljanje krenuo dan nakon što je Matjaž Kek i formalno preuzeo izborničku funkciju u slovenskoj reprezentaciji zajedno s trenerom-rehabilitatorom Lukom Brkljačom, koji je također bio dijelom njegova stožera na Rujevici.