Kupio si klub

Ronaldo kupio 51 posto dionica Real Valladolida za koji nastupa Duje Čop

Hina

Ronaldo/Foto REUTERS

Ronaldo/Foto REUTERS



MADRID Nekadašnji najbolji nogometaš na svijetu, bivši brazilski napadač Ronaldo Nazario da Lima (41) preuzeo je 51 posto dionica španjolskog prvoligaša Real Valladolid za kojeg igra hrvatski napadač Duje Čop. Nekadašnji nogometaš Barcelone i Real Madrida kupio je klub od dosadašnjeg većinskog vlasnika Carlosa Suareza, predsjednika Real Valladolida. Vrijednost transakcije nije objavljena no procjenjuje se na 30 milijuna eura. 


– Dolazak Ronalda u klub znači stavljanje Real Valladolida na nogometnu kartu te njegov iskorak u kvalitet – izjavio je Suarez.


Vallladolid se ljetos vratio u prvu ligu nakon četiri godine te je u prva tri kola osvojio dva boda. 




– Želimo rasti. Ovo novo upravljanje bit će definirano ovim riječima: Konkurentnost, transparentnost, revolucija i društvena odgovornost – istaknuo je Ronaldo u Valladolidu, gradu udaljenom oko 200 kilometara sjeverno od Madrida.


– Cilj mi je konsolidacija Valladolida u prvoj ligi. Želimo graditi snove i emocije a u tome ćemo uspjeti budemo li ujedinjeni – poručio je Brazilac koji će biti predsjednik uprave kluba dok će operativne poslove nastaviti obavljati Suárez sa svojim dosadašnjim suradnicima.


Ronaldo je dosad imao funkciju “veleposlanika” Real Madrida, odnosno po potrebi je u međunarodnim događanjima predstavljao klub za kojeg je igrao od 2002. do 2007. godine.