Modri nakon derbija

Rijeku smo potpuno zasluženo dobili, a u Lisabon idemo po veliki rezultat

Ivana Vaupotić

Pobjeda u derbiju dodatno je napunila modre optimizmom/Foto Arhiva NL

Pobjeda u derbiju dodatno je napunila modre optimizmom/Foto Arhiva NL

Tamo nas očekuje velika utakmica u kojoj se moramo baciti na glavu. Ne smijemo se braniti, kod Benfice moramo ići na pozitivan rezultat – kaže Nikola Moro, uz napomenu da su izgledi za plasman u četvrtfinale podjednaki.



ZAGREB Derbi s Rijekom još jednom je pokazao koliko je Ivan Šunjić važan za igru Dinamovog veznog reda. Njegova ratrčanost po svim dijelovima terena suparniku je itekako otežavala organizaciju napada, a pri tome je našao vremena i za izlete pred gol suparnika. Jednostavno, Šunjić iz utakmice u utakmice potvrđuje da izrasta u vrhunskog defenzivnog veznjaka.


– Na početku nas je presjeklo rano vodstvo Rijeke. Nismo ušli na pravi način u utakmicu, ali nakon toga smo se trgnuli i zaigrali puno bolje. Mislim da je naša pobjeda zaslužena. Rijeka nam je jednom izašla do kaznenog prostora i zabila je taj gol, a sve nakon toga bilo je u znaku naše dominacije – kaže Šunjić.


Njegovo ime vrlo vjerojatno se ne bi našlo u zapisniku derbija da u 84. minuti prve utakmice osmine finala Europske lige nije zaradio žuti karton zbog kojeg će propustiti uzvrat s Benficom u Lisabonu.




– Žao mi je što tamo neću moći igrati. No, što je, tu je. Očekuje nas teška utakmica, ali vjerujem da su svi naši dečki spremni za Benficu. U Lisabonu nas sigurno očekuje paklena atmosfera. Ovaj Dinamo nema straha od takvih stvari. Mislim da se s pravom možemo nadati prolasku u četvrtfinale – dodaje pouzdani defenzivni veznjak.


Budući da Šunjić ima kartone, a Arijan Ademi je na listi ozlijeđenih, tu će poziciju u Lisabonu najvjerojatnije pokriti Nikola Moro koji je u derbiju s Rijekom upisao gol i asistenciju.


– To mi puno znači i donosi mi dodatno sampouzdanje uoči Lisabona. Tamo nas očekuje velika utakmica u kojoj se moramo baciti na glavu. Ne smijemo se braniti, kod Benfice moramo ići na pozitivan rezultat – kaže Moro, uz napomenu da su izgledi za plasman u četvrtfinale podjednaki.


Pod stručnim ravnanjem Nenada Bjelice njegova pozicija bila je u kreativnom dijelu veznog reda, a sada se silom prilika mora vratiti bliže svom golu.


– Spreman sam na sve i osjećam se dobro. Svi smo svjesni da nas čekaju velika iskušenja. Međutim, u Lisabon idemo po još jedan veliki europski rezultat – zaključuje Moro.