Turnir morčića

Rijeka osvojila Memorijalni nogometni turnir Goran Brajković u Opatiji

Marina Kirigin

Detalj iz finalne utakmice Rijeke I i Opatije I/M. GRACIN

Detalj iz finalne utakmice Rijeke I i Opatije I/M. GRACIN

U finalnom ogledu Riječani su tek nakon izvođenja jedanaesteraca uspjeli svladati domaću momčad »Opatije I« (3:2), a nakon što je u regularnom dijelu utakmica završila 0:0. Na treće mjesto plasirala se momčad »Banjole«



OPATIJA Morčići »Rijeke I« pobjednici su trećeg izdanja Memorijalnog turnira Goran Brajković što se održao na opatijskom nogometnom igralištu u organizaciji Nogometnog kluba »Opatija«. Na nogometnom turniru koji se održao u čast prerano preminulog igrača »Opatije« i »Rijeke« te hrvatskog nogometnog reprezentativca nastupilo je deset ekipa dječaka rođenih 2008. godine i mlađih. U finalnom ogledu Riječani su tek nakon izvođenja jedanaesteraca uspjeli svladati domaću momčad »Opatije I« (3:2), a nakon što je u regularnom dijelu utakmica završila 0:0. Na treće mjesto plasirala se momčad »Banjole« koja je također tek nakon izvođenja jedanaesteraca (3:1, u regularnom dijelu 1:1) svladala morčiće »Rijeke II«.


Najboljim igračem turnira proglašen je Ivano Jurišević (Rijeka I), najbolji strijelac bio je Frano Mohorovičić (Opatija I), a najboljim vratarem proglašen je Leon Tesar (Opatija I). U pobjedničkom sastavu »Rijeke I«, pod trenerskom palicom Kristijana Čavala, igrali su: Mauro Mrvoš, Roko Lerga, Lukas Murica, Ivano Jurišević, Davor Bistre, Vito Adamović, Adrian Čumurđić, Dino Iljazi, Manuel Boras Mandić, Lukas Ujčić, Marko Ivan Čok, Adrian Vrčić, Karlo Kopić, Dominik Dokić, Lovro Pap i Gabrijel Butković.


– Finale je bilo neizvjesno i napeto. Na kraju je odlučivao rulet jedanaesteraca, a mi smo imali više sreće. Zadovoljan sam nastupom svojih igrača, njihovim zalaganjem na terenu. Pohvalio bih domaćine iz opatijskog nogometnog kluba koji su turnir organizirali na viskom nivou – rekao je trener pobjedničke momčadi Kristijan Čaval (inače i nekadašnji Brajkovićev suigrač iz Rijeke) nakon proglašenja najboljih pojedinaca i momčadi.




Pehare i priznanja najuspješnijima dodijelili su uz predstavnike NK »Opatija« i članovi obitelji pokojnog Gorana Brajkovića.