Ivan Prelec

Rijeka je izraziti favorit, doći će u Pulu vratiti se na pobjednički kolosijek

Ivica Cerovac

Ivan Prelec, trener Puljana/Foto PIXSELL

Ivan Prelec, trener Puljana/Foto PIXSELL

No, mi znamo da su teren i lopta jedino mjerilo. To je ono za što se spremamo i u što vjerujemo, da ukoliko budemo nastavili raditi na treninzima i utakmicama kao što smo radili do sada, i ako po pitanju koncentracije i fokusa budemo na razini kao do sada, kako ovaj ogled možemo odvesti u smjeru u kojem će se nešto pitati i nas, a ne samo Rijeku - kaže trener Puljana.



PULA Danas će na »Drosini«, s početkom u 19 sati, nogometaši Istre 1961 i Rijeke igrati 41. »Derbi della Učka«. I jedni i drugi dočekuju ga bez svježih sjećanja na osjećaj koji te obuzme kad tvoja momčad stigne do tri boda, što će susjedskom dvoboju, za kojeg ne treba posebno motivirati niti »zeleno-žute«, niti »bijele«, zasigurno dati dodatnu draž.


– Svi znamo kakvu kvalitetu posjeduje momčad Rijeke, koja se nekoliko posljednjih godina bori za sam vrh Prve HNL, a sigurno će to napraviti i ove sezone. Svjesni smo svega toga, kao i da će u ovoj utakmici Riječani biti izraziti favoriti, bez obzira što se igra na našem stadionu. Jednostavno, to je realnost, rekao je Ivan Prelec, trener Istre 1961. – Isto tako znamo, s obzirom na njihove oscilacije u nekoliko posljednjih utakmica, da na ovu današnju gledaju kao na mogućnost da se vrate na pobjednički kolosijek. S te strane sigurno će u Pulu doći maksimalno motivirani i spremni da osvoje bodove. No, mi znamo da su teren i lopta jedino mjerilo. To je ono za što se spremamo i u što vjerujemo, da ukoliko budemo nastavili raditi na treninzima i utakmicama kao što smo radili do sada, i ako po pitanju koncentracije i fokusa budemo na razini kao do sada, kako ovaj ogled možemo odvesti u smjeru u kojem će se nešto pitati i nas, a ne samo Rijeku. Naravno, da ostvarimo u konačnici rezultat koji će nas zadovoljiti, bit će nam potreban i određeni segment sportske sreće.


Zbog džentlmenskog dogovora s Rijekom, danas neće nastupiti Bušnja. Zato će prvi put među igračima koji konkuriraju za nastup biti Fintić, a za očekivati je da bi Močinić, koji je već sjedio na klupi protiv Osijeka i Dinama, mogao dobiti priliku da protiv »svoje« Rijeke debitira u zeleno-žutom dresu.


– Iako nam se priključio među posljednjima, Močinić se svojim radom i ponašanjem prometnuo u jednog od lidera svlačionice. Po pitanju osjećaja i emocija ovo će biti posebna utakmica za nas, a još više za njega i bit će spreman uskočiti ako to bude bilo potrebno – istaknuo je Prelec, koji je i ovom prilikom bio zakopčan do grla kad se potegnulo pitanje momčadi koja će istrčati na teren i taktičke formacije za koju će se opredijeliti. – Ne bi trebalo biti previše promjena u odnosu na utakmicu s Dinamom u prošlom kolu. Eventualno jedna, sve ostalo trebalo bi biti kao u Maksimiru.Za razliku od igrača koji su na »Drosinu« stigli u smiraj prijelaznog roka i još ih nismo mogli vidjeti na djelu, Franko Andrijašević praktički nije uspio niti raspakirati kofere, a već je trčao Rujevicom.

– Povratak Andrijaševića puno je toga dobroga donio Rijeci. Očigledno je kako se on jako dobro osjeća u toj sredini, što je pokazao već na prvoj povratničkoj utakmici protiv Hajduka na kojoj je radio razliku. Riječ je o izuzetno kvalitetnom igraču koji u posljednje vrijeme nije imao kontinuitet nastupa, ali siguran sam da mu to neće smetati da i danas bude jedan od boljih pojedinaca.


Puljani će morati nadvladati i boljku koja ih muči u posljednje vrijeme – neefikasnost.


– Prvo i osnovno je da nastavimo stvarati šanse kao i dosad, jer to je glavni preduvjet da poradimo na njihovom iskorištavanju, što bi nam u perspektivi mogao biti jedan novi plus. Ne želim da me se stalno tapša po ramenu i govori kako igramo dobar nogomet, a da se to direktno ne odražava na rezultat. Puno truda smo uložili da postanemo simpatična momčad, a idemo sada napraviti korak prema naprijed i ne zadovoljiti se samo time da prezentiramo dobru igru, već je pokušajmo oploditi s golovima, uz koje će nam i bodovni učinak biti bolji.