Uoči sutrašnje utakmice

Reprezentativci u Belfastu: Čačić s Leovcem “krpa” lijevu stranu

Marko Cvijanović

Novo dokazivanje u Belfastu – Hrvatski reprezentativci na treningu / Foto D. URUKALOVIĆ/PIXSELL

Novo dokazivanje u Belfastu – Hrvatski reprezentativci na treningu / Foto D. URUKALOVIĆ/PIXSELL



RIJEKA – Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je jučer u Belfast gdje je sutra od 20.45 sati po srednjeeuropskom vremanu očekuje prijateljska utakmica protiv Sjeverne Irske. Kao što se i očekivalo, »kockasti« će u Belfastu biti oslabljeni neigranjem šestorice stožernih prvotimaca, vratara Danijel Subašića, kapetana Luke Modrića, matea Kovačića, Ivana Rakitića, Ivana Perišića i Vedrana Ćorluke, što će biti idealna prilika igračima koji su manje igrali u tekućem kvalifikacijskom ciklusu.


Unatoč »šarolikom« sastavu, Hrvatska će itekako biti konkurenta. Uostalom, u najkorištenijem sustavu (4-2-3-1) Sjevernim Ircima trebala bi se suprotstaviti respektabilna momčad: Kalinić – Vrsaljko, Vida, Mitrović/Jedvaj, Leovac – Badelj, Rog – Brozović, Kramarić, Čop – Mandžukić. Evidentno je pritom da će Čačić s Leovcem početi rješavati kronične probleme na lijevoj strani obrane »kockastih« zbog koje već izvjesno vrijeme pati igra momčadi u oba pravca.


– Neki su od ovih novih igrača kod mene prvi put, a oni koji manje igraju u svojim klubovima imat će priliku dobiti pravi, natjecateljski podražaj. Stoga očekujem pravu utakmicu i ne dvojim da je Hrvatska izazov svima, pa tako i Sjevernoj Irskoj koja je u nizu nepobjedivosti na svom terenu. Učinit ćemo sve da im taj niz prekinemo – poručio je hrvatski izbornik Ante Čačić uoči sutrašnje utakmice.




Uzgred, hrvatski su reprezentativci sinoć odradili trening na stadionu »The Oval« bez ijednog izostanka, uz nešto više Celzijusa u zraku u odnosu na subotnju zagrebačku utakmicu i na neusporedivo boljem travnjaku od maksimirskoga.