Plasman u četvrtfinale Lige prvaka

Real izbacio PSG: Kraljevski klub slavio i u Parizu. Mateo Kovačić pružio solidnu partiju

Hina

snimio Gonzalo Fuentes / REUTERS

snimio Gonzalo Fuentes / REUTERS

Tek u završnici prvog poluvremena PSG je dva puta zaprijetio. U 41. minuti Angel Di Maria je bio u prilici, ali Keylor Navas dobro brani, a u 43. Kylian Mbappe je utrčao u prazan prostor, ali je bio previše iskosa i vratar Reala je lakoćom zaustavio njegov udarac.



PARIZ – Nogometaši Real Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka eliminiravši u utorak PSG, koji je u uzvratu osmine finala igrao bez svog najboljeg igrača Brazilca Neymara, koji je ozlijeđen. Prednost iz prve utakmice od 3-1, Real je u uzvratu potvrdio pobjedom 2-1.


Iako Real uglavnom igra sa trojicom u veznom redu (Modrić, Kroos, Casemiro), trener Zinedine Zidane je u utakmicu krenuo sa četvoricom veznjaka. Umjesto tek oporavljenih Modrića i Kroosa, standardnom prvotimcu Casemiru u veznom redu su se pridružili Vazquez, Mateo Kovačić i Asensio. Zahvaljujući njima Real je veći dio prvog poluvremena izgledao opasnije, a prva prigoda ukazala se Sergiju Ramosu u 18. minuti, ali je njegov udarac sa osam metara odlično obranio Areola.


Trebalo je proći 20 minuta do nove gol-šanse, a ponovno ju je imao Real. Branić domaćina Dani Alves pogrešno je procijenio dodavanje po desnom krilu i Karim Benzema je izbio sam pred golmana PSG-a, ali njegov udarac sa deset metara iskosa uspio je nogom obraniti Areola.




Tek u završnici prvog poluvremena PSG je dva puta zaprijetio. U 41. minuti Angel Di Maria je bio u prilici, ali Keylor Navas dobro brani, a u 43. Kylian Mbappe je utrčao u prazan prostor, ali je bio previše iskosa i vratar Reala je lakoćom zaustavio njegov udarac.


Dobru igru Real je naplatio u 51. minuti. Asensio je napravio nered po lijevom boku te je uposlio Lucasa Vazqueza, koji je ubacio na drugu stativu a Cristiano Ronaldo glavom zabija za vodstvo gostiju.


Novi udarac za PSG uslijedio je u 66. minuti kada je veznjak Marco Verratti zaradio drugi žuti karton zbog prigovora sucu. Real u tom razdoblju u potpunosti kontrolira utakmicu, a 69. minuti Asensio je sa deset metara pogodio vratnicu.


I onda potpuno neočekivano u 71. minuti PSG dolazi do izjednačenja. Nakon smušene reakcije Realove obrane Cavani pogađa mrežu.


No, bio je to samo kratki bljesak, jer u 80. minuti Real zabija novi pogodak. Casemiro je pucao sa 14 metara, lopta je okrznula braniča PSG-a promijenila smjer i završila u mreži.


Treba reći i da je u 75. minuti Benzema upropastio kontranapad Reala koji je mogao uroditi pogotkom, a u 83. Lucas Vazquez je pogodio vratnicu.


Mateo Kovačić, koji je igrao do 72. minute, pružio je solidnu partiju, dok je Luka Modrić ostao na klupi za pričuve Reala.


PSG: Areola, Dani Alves, Marquinhos, Thiago Silva, Berchiche, Verratti, Motta (Pastore, 59), Rabiot, Di Maria (Draxler, 76), Cavani, Mbappé (Diarra, 85).


REAL MADRID: Keylor Navas, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Lucas Vazquez, Casemiro, Kovačić (Kroos, 72), Asensio (Isco, 82), Benzema (Bale, 76), Cristiano Ronaldo.


STRIJELCI: 0-1 Cristiano Ronaldo (51), 1-1 Edinson Cavani (71), 1-2 Casemiro (80).


CRVENI KARTON: Verratti (PSG, 66).


SUDAC: Felix Brych (Nje)


STADION: Park prinčeva


GLEDATELJA: 45.000