Klupsko SP

Real Madrid osvojio treći uzastopni svjetski naslov, Luka Modrić zabio prvi od četiri gola

P. N.

Sergio Ramos i Luka Modrić/Foto REUTERS

Sergio Ramos i Luka Modrić/Foto REUTERS

 Madrižani su do svojega ukupno četvrtog naslova, što ih čini najtrofejnijim klubovim u tom natjecanju (Barcelona ima tri titule svjetskih klupskih prvaka), stigli nakon što su u finalu u Abu Dhabiju svladali Al Ain hrvatskog stručnjaka Zorana Mamića 4:1.  



ABU DHABI Nogometaši Real Madrida i treće godine zaredom osvojili su svjetski klupski naslov. Madrižani su do svojega ukupno četvrtog naslova, što ih čini najtrofejnijim klubovim u tom natjecanju (Barcelona ima tri titule svjetskih klupskih prvaka), stigli nakon što su u finalu u Abu Dhabiju svladali Al Ain hrvatskog stručnjaka Zorana Mamića 4:1.  


Kapetan “kockastih” Luka Modrić postigao je prvi pogodak za Madržane u 14. minuti. Vodstvo Španjolaca uvećao je Marcos Llorente u 60. minuti, a sve dvojbe oko pobjednika, ako ih je uopće bilo, otklonio je trećim golom Sergio Ramos u 78. minuti. Jedini pogodak za Al Ain postigao je Shiotani u 86. minuti, a konačnih 4:1 postavio je Nader autogolom u sudačkoj nadoknadi vremena.


Nogometaši argentinskog River Platea osvojili su 3. mjesto nakon što su svladali japansku Kashimu 4:0. Strijelci za argentinsku momčad bili su Bruno Zuculini (24), Gonzalo Martinez (73, 90+3) i Rafael Borre (89-11m).