Francuska pravila

Ranieri potpisao za Nantes, ali čeka dzovolu zbog – starosti

Hina

Claudio Ranieri, Foto: REUTERS

Claudio Ranieri, Foto: REUTERS

Klub i Ranieri još čekaju odobrenje Francuskog nogometnog saveza prema čijim se pravilima ne zapošljavaju treneri stariji od 65 godina, a Ranieri ima upravo toliko godina



Talijan Claudio Ranieri trebao bi postati novi trener francuskog nogometnog prvoligaša Nantesa, ali se još čeka odobrenje Francuskog nogometnog saveza zbog njegove dobi.


Ranieri, koji je u sezoni 2015./16., odveo Leicester City do naslova engleskog prvaka, s francuskim je klubom potpisao dvogodišnji ugovor, ali klub i Ranieri još čekaju odobrenje Francuskog nogometnog saveza prema čijim se pravilima ne zapošljavaju treneri stariji od 65 godina, a Ranieri ima upravo toliko godina.


Talijan je u veljači dobio otkaz u Leicestru zbog loših rezultata u Premier League, a mediji su nagađali da će ostati u Engleskoj i povezivan je s Crystal Palaceom i Leedsa Unitedom.




Bivši trener Nantesa Sergio Conceicao je prije tjedan dana otišao iz kluba, s kojim je u prvenstvu zauzeo sedmo mjesto, zbog posla u Portu. Nantes je zadnji put francuski prvak bio 2001.