SP 2018

Rakitić: ‘Jedva čekam početak utakmice’

Hina

Reuters

Reuters

»Lijepo je igrati protiv jedne od najjačih reprezentacija na svijetu. Želimo igrati na najboljem nivu kako bi svima pokazali da imamo jaku momčad,« kazao je Rakitić



NIŽNJI NOVGOROD Jedva čekam početak utakmice, kazao je hrvatski reprezentativac i veznjak Barcelone Ivan Rakitić na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči sutrašnjeg susreta protiv Argentine u drugom kolu skupine D svjetskog prvenstva u Rusiji.


Hrvatska uoči utakmice vodi na ljestvici skupine s tri boda i pobjedom može osigurati plasman u osminu finala.


»Lijepo je igrati protiv jedne od najjačih reprezentacija na svijetu. Želimo igrati na najboljem nivu kako bi svima pokazali da imamo jaku momčad,« kazao je Rakitić dodavši:




»Bez obzira na njihov kiks protiv Islanda, ništa se neće promijeniti, oni su i dalje favoriti i u skupini i na turniru. Morat ćemo igrati dobro. Poštujem Argentinu, oni su jasan favorit naše grupe, i znamo da će nam biti teško, ali najbolji ne pobjeđuju uvijek.«


Rakitić je naglasio kako će Messi i protiv nas imati svoje trenutke, ali na hrvatskim reprezentativcima je da ga pokušaju što bolje zaustaviti.


»Messi je u prvoj utakmici imao 11 udaraca i promašio je kazneni udarac, a mogao je zabiti dva, tri gola. Na nama je da ga pokušamo zaustaviti najbolje što možemo. Znamo da će utakmica biti drugačija, jer mi igramo drugačije od Islanda,« dodao je.


Rakitić je naglasio kako je za njega Messi najbolji igrač na svijetu, ali i naglasio: »Messi je sjajan kolega, želim mu sve najbolje na svijetu, osim sutra. Nadam se da neće uživati u susretu kao mi,« rekao je Rakitić dodavši kako s argentinski majstorom nije komunicirao otkako je počelo prvenstvo.


Većina stručnjaka se slaže kako hrvatska vrsta u ovom trenutku ima bolju veznu liniju od Argentine.


»Želimo biti snažni kao momčad, u Hrvatskoj je vrlo posebno kada imaš toliko igrača u velikim klubovim i to želimo prenijeti na reprezentaciju.«


Rakitić je istaknuo kako uživa igrati s Messijem u klubu i Rakitićem u reprezentaciji.


»Velika je privilegija igrati s Lukom i Leom. Oni su potpuno drugačiji što se tiče stila, Leo je esencija i najvažniji igrač Barcelone, dok je Luka naš kapetan. On određuje tempo, ima pravi karakter i težinu u našoj svlačionici,« otkrio je Rakitić dodavši: »Oni bi uvijek bili u mojih idealnih 11 i ponosan sam što mogu igrati s njima.«


Argentinske novinare je najviše zanimalo kakav je Messi kada priča o reprezentaciji.


»Messi uživa igrajući za reprezentaciju. Ne samo da je motiviran, nego supermotiviran. Cijenim ga kao osobu i kao igrača. Sve daje od sebe kada igra za Argentinu i to zaslužuju respekt,« kazao je na kraju.