Imperativ pobjede

RIJEKA PROBLEMA… Bišćan ima silnih problema s ozljedama, ali je svjestan da Rudeš mora pasti…

Marko Cvijanović

Maxwell Acosty/Foto Arhiva NL

Maxwell Acosty/Foto Arhiva NL

Sve, osim pobjede bilo bi neuspjeh, ta su nam tri boda jako bitna. Uostalom, oni su ukalkulirani i kod navijača i u javnosti. Međutim, čeka nas krvav posao na terenu - napomenuo je trener Rijeke uoči današnje utakmice u Kranjčevićevoj



RIJEKA Tri novinara i jedan fotoreporter. Toliko o interesu medija za utakmicu između Rudeša i Rijeke. Nije trebalo dolaziti u veliki press centar stadiona na Rujevici, službena konferencija za novinare uoči susreta 22. kola HT Prve lige u Kranjčevićevoj komotno se mogla održati u dnevnom boravku jednog od sudionika iste. S ove ili one strane mikrofona. Sasvim svejedno. Novinari zavaljeni na trosjedu, trener Rijeke Igor Bišćan i prvotimac Zoran Kvržić nasuprot njima u foteljama. Kikiriki i osvježavajući napitci. »Snack« poslije dobrog ručka… Možda kao prijedlog za neke buduće Rudeše…


– Na papiru se to čini dosta jednostavno, kao formalnost, pogotovo ako pogledamo situaciju na ljestvici, a i broj vas koji ste se pojavili na Rujevici… Sve se uklapa u priču o odrađivanju posla. Međutim, u stvarnosti to neće biti tako jednostavno. Uostalom, pogledamo li rezultate i igre Rudeša u posljednjih nekoliko utakmica, onda se možemo uvjeriti da su bili jako tvrd orah i Osijeku i Lokomotivi, dakle momčadima našeg ranga. To nam mora biti dovoljno upozorenje, moramo biti jako ozbiljni, pametni i kvalitetni ako želimo osvojiti bodove u toj utakmici – kaže trener »bijelih« Igor Bišćan, koji ne zna bi li se prije smijao ili plakao kad ga pitaju o stanju s ozlijeđenim igračima. Tim više što se na podužem popisu našlo novo ime – Denisa Bušnje.



Utakmice 22. kola:


Rudeš – Rijeka 18.00Slaven B. – Inter sub. 15.00Hajduk – Gorica sub. 17.30Istra – Lokomotiva ned. 15.00Dinamo – Osijek ned. 17.30 Dinamo 21 17 3 1 43:11 54Osijek 21 12 4 5 40:19 40Rijeka 21 10 8 3 36:20 38Lokomotiva 21 10 5 6 35:20 35Gorica 21 9 4 8 28:27 31Hajduk 21 7 9 5 30:26 30S. Belupo 21 3 12 6 23:30 21Inter 21 5 3 13 22:47 18Istra 1961 21 4 4 13 21:38 16Rudeš 21 0 4 17 12:51 4


Koliko god na Rujevici oprezni bili u najavama dvoboja s Rudešom, jasno je da bi se sve osim pobjede smatralo neuspjehom. Svjestan je toga i prvi čovjek u struke »bijelih«.


– Apsolutno, nema govora. Sve, osim pobjede bilo bi neuspjeh, ta su nam tri boda jako bitna. Uostalom, oni su ukalkulirani i kod navijača i u javnosti. Međutim, čeka nas krvav posao na terenu.



RUDEŠ: Banić, Barić, Vuco, Šuto, Rožman, Joao Erick, Pasariček, Štrkalj, D. Halilović, Juranović, Božić.


RIJEKA: Sluga, Kvržić, Župarić, Escoval, Mamić, Pavičić, Lončar, Gorgon, Halilović, Acosty, Puljić.


Stadion u Kranjčevićevoj. Sudac Marko Matoc (Zaprešić)



Igor Bišćan je u tjednu uoči Rudeša na treninzima silno radio na igri, koliko god bio hendikepiran velikim brojem izostanaka. Za nešto više nije imao dovoljan broj igrača.


– Znate koliko nas ima, teško je, improviziramo da sve to ima nekakvog smisla na treninzima. Govorio sam i prije, ponovit ću opet, nije to ista momčad, ali ne vrijedi plakati nad svojom sudbinom, nego izvući maksimum u ovoj situaciji, prebroditi ovo razdoblje, raditi da budemo još bolji. Evo, neki su igrači dobili nove uloge u momčadi, Kvržić igra na beku, što nitko nije mogao predvidjeti tijekom priprema. Da me krivo ne shvatite, koliko god on dobar bio na svakoj poziciji koju mu namijenim, teško je sve to uvježbavati. Nadam se samo da ćemo se skupiti što prije i da neće biti novih ozljeda, toga me strah, jer će u tom slučaju situacija biti još kompliciranija.


Bišćan zna što govori, nekolicini igrača prijeti prinudan odmor uslijed akumuliranih žutih kartona…


– Do sad smo nekako uspjeli to eskivirati, što pokazuje da imamo disciplinu u igri, ali četvorica ili petorica igrača imaju po dva žuta kartona. Pred nama je u svakom slučaju vrlo zahtjevno razdoblje – zaključio je Bišćan.