Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Jedini ispravan put

RIJEČKI MODEL: Meštrović krenuo putem samoodrživosti Osijeka

Ivan Meštrović/D. JAVOROVIĆ/PIXSELL
Ivan Meštrović/D. JAVOROVIĆ/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 28. kolovoz 2018. u 12:46 2018-08-28T12:46:00+02:00

Težim Osijek napraviti samoodrživim klubom, u bližoj ili daljnjoj budućnosti. Danas-sutra možda više ne bude bilo Meszarosa ili mene, ali Klub će ostati - rekao je čelni čovjek osječkog prvoligaša

OSIJEKA Albanski napadač Eros Grezda mogao bi krenuti putem Borne Barišića. Kapetan Osijeka otišao je nedavno u Glasgow Rangers, a navodno je u Gradski vrti stigla i ponuda za Erosa Grezdu. Cijena? Oko dva i pol milijuna eura. Jasno, kao i uvijek u ovakvim poslovima sve je još na razini "neslužbenog", nema još službenih reakcija iz redova osječkog prvoligaša, no predsjednik Ivan Meštrović osjetio je potrebu reagirati na neke kuloarske priče pa je na na klupskim stranicama objavljeno sljedeće obraćanje navijačima čelnog čovjeka kluba:

"Osijek će prodavati igrače. Ne zato što to trenutno mora, već stoga što to želi. Prvenstveno što želi većim klubovima staviti Osijek na mapu kupnje igrača. Težim Osijek napraviti samoodrživim klubom, u bližoj ili daljnjoj budućnosti. Danas-sutra možda više ne bude bilo Meszarosa ili mene, ali Klub će ostati. A ostati će bolji no što je ikada bio. To je moja obveza. Pritom jako vodimo računa kako prodajemo. Držimo se stava da igrači koji odlaze iz Osijeka vrijede milijun + EUR. Također, držimo se stava da prvenstveno želimo prodavati igrače na zapad. Naši transferi progresivno rastu: 1; 1,2; 2; pa 3 milijuna eura. Igrače prodajemo u zvučne zapadne klubove koji nam se vraćaju kao kupci. Svi oni, a i ostali klubovi iz njihovih bogatih liga, znaju za "tamo neki Osijek" gdje se sada ima što za kupiti. Izuzevši Dinamo, prvenstveno zbog apsolutnih iznosa koje postiže prodajama svojih igrača, vjerujem da imamo najstaloženiju, najodrživiju i najperspektivniju politiku i koncept odlazaka igrača iz našeg Kluba. I nema tu riječi o padu rezultatskih ambicija. Ovdje je riječ o odgovornosti prema budućnosti. Isto kao u slučaju kampa i stadiona Pampas. Osijek prije svega, ali Osijek koji će u budućnosti većim dijelom, ako već ne u potpunosti, moći sam sebe financirati. I to ne zato što se nečega bojim ili sam se umorio, već stoga što je to jedini ispravni put ako želimo imati stabilan, velik i Europi poznati klub. Vjerujte, kao i do sada, sve u zalog budućnosti. Bližoj i daljnjoj", rekao je Meštrović.

Svaka sličnost s oprobanim riječkim modelom nije slučajna...

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.