REZULTATI 6. KOLA HNL-a: Riječki napadač Osijeku osigurao tri boda protiv Hajduka

Hina

snimila Dubravka Petrić / PIXSELL

snimila Dubravka Petrić / PIXSELL

U Velikoj Gorici goste je u vodstvo doveo njihov branič Bosančić u 6. minuti preciznim udarcem glavom nakon visokog skoka u domaćem kaznenom prostoru, dok je za domaće izjednačio Hamad u 53. minuti iskoristivši lijepo proigravanje Maslowskog.



ZAGREB – U najzanimljivijem susretu nedjeljnog programa 6. kola Prve HNL Osijek je u Gradskom vrtu svladao Hajduk sa 1-0 (1-0), Gorica i Istra 1961 su igrali 1-1 (0-1), dok je Lokomotiva u nastavku dvoboja u Zaprešiću kao gost nadigrala Inter sa 2-1 (1-0).


Pogodak za Osijek vrijedan tri boda postigao je Mance u 34. minuti nakon brzog protunapada i kombinacije sa Šoršom. Lijevi branič Hajduka Dolček neoprezno je izgubio loptu na polovici Osijeka, do nje je stigao Šorša koji je potom poslao visoku loptu na Mancea koji mu je glavom vratio u for, desni bočni domaćih nastavio je trk i zatim poslao prizemnu loptu na rub kaznenog prostora gdje je stigao Mance i preciznim udarcem pogodio donji lijevi kut.


Bila je to treća prilika Mancea na utakmici, nakon što nije bio precizan u 15. minuti, dok mu je Ljubić obranio udarac iz 31. minute.




Hajduk je najbolju priliku u prvom poluvremenu imao već u 5. minuti kada je Jairo pobjegao Šorši, utrčao u kazneni udarac, ali njegov pokušaj iz velike blizine Ivušić je uspio odbiti u vratnicu.


Gosti iz Splita su u nastavku susreta imali terensku inicijativu, najbolje prilike imali su iz prekida, poglavito udarcima glavom no nisu pronašli put do mreže.


Osijek je ovom pobjedom stigao na treće mjesto sa 11 bodova, jednim manje od drugog Hajduka. Na vrhu je Dinamo sa 13 bodova i utakmicom manje, a četvrta je Rijeka sa 10 bodova i također utakmicom manje.


U Velikoj Gorici goste je u vodstvo doveo njihov branič Bosančić u 6. minuti preciznim udarcem glavom nakon visokog skoka u domaćem kaznenom prostoru, dok je za domaće izjednačio Hamad u 53. minuti iskoristivši lijepo proigravanje Maslowskog.


Peta Gorica sada ima osam bodova, dok je Istra 1961 šesta sa sedam bodova, koliko imaju sedma Lokomotiva i osmi Slaven Belupo.


Susret u Zaprešiću u nedjelju je nastavljen od 39. minute, odnosno od trenutka kada je prekinut u subotu zbog nestanka električne energije. Lokomotiva je povela malo nakon što je dvoboj nastavljen preciznim udarcem Kastratija koji je u 45. minuti s vrha kaznenog prostora pogodio sam donji desni kut nemoćnog Freliha.


Sredinom nastavka Inter je uspio poravnati kada je Mamut u 68. minuti najbrže reagirao na odbijenu loptu nakon što je Grbić obranio udarac Coneva, ali tih 1-1 vrijedilo je samo tri minute. U 71. minuti Kastrati je prihvatio jedno okomito dodavanje u kaznenom prostoru domaćih, a njegov udarac je na putu prema vratima pogodio u prsa mladog domaćeg stopera Soldu te je lopta završila mreži.


Iako su u samoj završnici ostali s igračem manje, u 88. minuti je zbog drugog žutog kartona isključen Marković, gosti su uspjeli sačuvati pobjedu.


Dinamo i Rijeka zbog obaveza u eurokupovima odgodili su svoj susret 6. kola za 18. prosinca.